Kako je Hubat v 30 letih zrasel v mednarodno prepoznavnega prevoznika

Člani

08. Junij 2023

Kako je Hubat v 30 letih zrasel v mednarodno prepoznavnega prevoznika

Mineva 30 let, odkar je kamniško podjetje Hubat d. o. o. naredilo prve korake v svet prevozništva.

Pokojni oče Gregorja Hubata, člana SBC - Kluba slovenskih podjetnikov, gospod Peter Hubat, je pričel z enim tovornjakom prevažati gorivo. S sanacijo zapuščenega skladišča mazuta v Kamniku s takrat sodobno opremo za talno polnjenje avtocistern so tlakovali pot prvim korakom in konec leta 1999 ustanovili podjetje HP Commerce za samostojno prodajo goriva na širšem območju Ljubljane.

Iz tistega časa je pri podjetju tudi najdlje zaposleni voznik, ki je na jubilejnem dogodku, ki so ga priredili ob 30-letnici, prejel priznanje. 

Hubat 2023-224.jpg

Sinova prevzameta očetov posel 

Oče Peter je podjetje zapustil in se posvetil vrtnarstvu, delo pa sta prevzela sinova Aleksander in Gregor. Kmalu so dokupili dodatne tovornjake za dovoz goriva v skladišče in tako poskrbeli za vse storitve v verigi. Pri podjetju Hubat so začeli neodvisno in samostojno skrbeti za celotno storitev, od nakupa, prevozov v skladišče, skladiščenja, razvoza do prodaje naftnih derivatov. Tako so lahko kupcem nudili kakovostno, zanesljivo in cenovno ugodno dostavo kurilnega olja, dizelskega goriva, pozneje tudi biodizla. In to počnejo še danes.

Podjetje Hubat se je zaradi povečanja poslovanja v mednarodnem prometu in prepoznavnosti v segmentu prevozov nevarnega blaga (prevozi ADR) leta 2017 preimenovalo v Hubat d. o. o., transport, trgovina in storitve, ter posodobilo celostno grafično podobo. Hubat danes zaposluje 45 ljudi.​​​​ 

Podjetje zadnjih 11 let deluje na Korenovi v Kamniku, kjer so skladiščni, servisni, pisarniški in parkirni prostori. Večina končnih kupcev podjetje pozna po razvozu kurilnega olja po osrednjeslovenskih in gorenjskih domovih, ter po spevnem sloganu »Za toplo zimo in pomlad - kurilno olje dostavlja Hubat!«

Praznovanje za poslovne partnerje
 

Hubat 2023-151.jpg

Hubat 2023-235.jpg

Ob 30-letnem jubileju je podjetje za partnerje organiziralo praznovanje. Na sončno sobotno popoldne, 27. maja, so si gostje ogledali najnovejše kamione, zgodovino delovanja na fotografijah in prisluhnili govoru direktorja Gregorja Hubata. Ter se podružili ob dobri hrani, pijači in živi glasbi. 

Podjetju Hubat d. o. o. želimo srečno in uspešno delovanje še naprej! 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano