Mediana s hekatonom do rešitev za trajnostni napredek

Člani

26. Maj 2023

Mediana s hekatonom do rešitev za trajnostni napredek

V prvi polovici maja je v Ljubljani potekal Mediana – Rising Future hekaton. Mladi, podjetja, mediji in Mediana, specialist za raziskave javnega mnenja in član SBC, so združili moči in se povezali v projektih za iskanje trajnostnih rešitev. Mladi raziskovalci trenutno pilijo raziskovalne načrte, najboljši bo znan čez nekaj dni, prejel bo finančno investicijo Mediane in svoje zamisli prenesel v prakso. 

Mediana – Rising Future je projekt, ki pod okriljem trajnostnega napredka združuje:
- Inštitut Mediana,
- mlade, ki se želijo preizkusiti na področju raziskav,
- partnerska podjetja, ki prepoznavajo pomen napredkov na področju trajnosti, ter
- medije, ki skrbijo za večjo prepoznavnost in s tem pomen samega projekta.

Poudarek dogodka je bil na zasledovanju trajnostnih ciljev pri poslovanju ter pomenu raziskav za uspešno in pametno upravljanje podjetij. Udeleženci so lahko prisluhnili predavanju o umetni inteligenci, ki ga je imel podjetnik Andraž Tori. Spoznali so tudi orodja za merjenje podjetja Mediana. 

Pilijo rešitve za boljši jutri

Mediana je 12 mladih raziskovalcev z različnih družboslovnih in naravoslovnih študijskih programov povezala novimi naročniki – partnerskimi podjetji Mediana – Rising Future. 

Vsak od mladih raziskovalcev je prejel izziv s področja trajnosti za svojega naročnika. Nato pa so v ekipah s predstavniki podjetij naslednjih nekaj ur preživeli ob pripravi optimalnih raziskovalnih načrtov, s katerimi so začrtali smer raziskovalnega procesa, ki bi po njihovem mnenju odgovorila na naročnikove izzive. Mladi raziskovalci imajo zdaj še nekaj časa, da do potankosti izpilijo raziskovalne načrte, ki jih bo nato ocenila zunanja neodvisna žirija. Zmagovalec bo lahko v poletnih mesecih pod strokovnim vodstvom in s finančno investicijo Inštituta Mediana svoj odličen raziskovalni načrt prenesel v prakso. 

Na dogodku sta poleg Mediane sodelovala tudi člana kluba Carglass in Riko. 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano