Joc Pečečnik odplačal 600 tisoč evrov dolga podjetja Moda Mi&Lan

Člani

19. Maj 2023

Joc Pečečnik odplačal 600 tisoč evrov dolga podjetja Moda Mi&Lan

Joc Pečečnik je v podjetje Moda Mi&Lan vložil 600 tisoč evrov in tako omogočil, da je to odplačalo dolgove. Predsednik SBC je prepričan, da dolgovi niso krivda podjetja in da bi morala pred njim pomagati država. »Naj navedem, da je podjetje v zadnjih 10 letih v naš državni proračun z vsemi prispevki in davki plačalo 10 milijonov evrov in da trenutno zaposluje 109 ljudi,« je dejal Pečečnik v pogovoru za oddajo 24ur zvečer pri novinarju Urošu Slaku. 

Moda Mi&Lan ima perspektivo in z izboljšano tehnologijo, ki jo bodo pridobili s pomočjo investicije, lahko to v prihodnje postane vrhunsko podjetje, je prepričan Pečečnik. 

Pečečnik se ne strinja, da tekstilna industrija v Evropi nima obetavne prihodnosti. Podjetje Moda Mi&Lan ima veliko naročil, z vložkom pa namerava izboljšati tehnologijo podjetja. 

Kot je znano, je inšpektorat za delo v podjetju konec marca ugotovil več kršitev in kaznivo dejanje kršitve temeljnih delavskih pravic. Z inšpektorata so sporočili, da podjetje zaposlenim ni izplačevalo dodatka za prehrano, ni jim v celoti izplačalo regresa za lansko leto, prav tako ne plač za marec. 

Pečečnik po navedbah 24ur.com meni, da gre tu za »tipičen primer birokratskih pogledov, po katerih smo Slovenci znani«. »Vsi smo bolj papeški od papeža,« je povedal. Strinja se, da morajo podjetja izpolnjevati svoje zakonske obveznosti, v Modi Mi&Lan pa so se do nedavnega soočali z dvema težavama, ki sta to onemogočili: koronavirusom, ki je podjetje izčrpal, in zdravstvenimi težavami direktorja, zaradi česar je bil več mesecev na bolniški, o čemer mediji niso poročali. Na dolgi rok podjetje izpolnjuje obveznosti, je prepričan Joc Pečečnik, poleg tega družina, ki ima podjetje v lasti, nima jaht in luksuznih nepremičnin - njihovo celotno premoženje je v tem podjetju. 

Prepričan sem, da bo Moda Mi&Lan v prihodnosti dobro poslovala. To podjetje bo postalo vrhunsko.

Potrebovali bi več kmečke pameti

V oddaji je Pečečnik poudaril, da bi potrebovali postopke, ki bi v podobnih primerih pomagali domačim podjetnikom. »V kolikor bi v Sloveniji imeli malo zdrave kmečke pameti ... Mi smo specializirana kmetija, ki prodaja jajca, vendar nas naše kokoši ne zanimajo,« je bil kritičen do politike. Dejal je tudi, da bi morala imeti politika svoj pogled, ko gre za slovenska podjetja in njihovo uspešnost, usmerjen več let naprej.

O podjetnikih, ki ne izpolnjujejo obveznosti, je Pečečnik dejal, da jih je v Sloveniji res malo. Takšno ravnanje je označil za nesprejemljivo. Je imel pa kdaj težave tudi sam in je to reševal z zaposlenimi, je povedal in dodal, da bi država takrat, ko lastniki potrebujejo pomoč, morala pomagati, saj si bo s tem v prihodnosti zagotovila gospodarsko rast.
POSNETEK GOSTOVANJA PEČEČNIKA PRI UROŠU SLAKU V ODDAJI 24UR ZVEČER SI LAHKO OGLEDATE SPODAJ (KLIKNITE NA FOTOGRAFIJO):

Slak Pečečnik.jpg

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano