Čas je za spomladansko osvežitev doma

Člani

03. Maj 2023

Čas je za spomladansko osvežitev doma

Pomlad je čas novih začetkov in sprememb, tudi doma. Kako osvežiti dom in ga narediti prijaznejšega? Preberite uporaben nasvet, ki so ga pripravili v podjetju VLS, članu SBC - Kluba slovenskih podjetnikov. 

»Pomlad je pred vrati, narava se prebuja in začutili ste željo, da bi v svojem domu nekaj spremenili? Niste edini, saj je pomlad čas novih začetkov in sprememb. Te naj ne bodo nujno drastične, za boljše počutje je namreč dovolj lahko že manjša osvežitev doma,« pravijo v podjetju VLS, ki je je specializirano za dizajnersko pohištvo, ležišča, preproge, svetila in dodatki za dom. Naštevajo nekaj uporabnih trikov, s katerimi boste popestrili domač ambient in izboljšali počutje v njem.  

Spomladansko čiščenje

To naj bo prvi korak, s katerim se ne boste le znebili navlake, ki se je v vašem domu nabrala v zadnjih mesecih, temveč morda tudi našli kakšno dragocenost, ki ste jo založili. Spomladansko čiščenje ni pomembno le iz estetskega in higienskega vidika. Študije namreč potrjujejo, da se človek v čistem in urejenem domu bolje počuti. Celo sam proces čiščenja, ki marsikomu sprva ne diši, ima lahko terapevtski učinek.

Osvežite stene

Deževni konec tedna, ki ga ne morete izkoristiti za skok v naravo, lahko izkoristite tudi za osvežitev sten svojega doma. Ni vam treba prepleskati celotnega doma. Že z malo truda in novim odtenkom na eni steni v dnevnem prostoru lahko naredite veliko razliko. Za piko na i zamenjajte stensko dekoracijo.

Odprite vrata in okna naravi

Naravna svetloba ima blagodejen vpliv na človeka, zato poskrbite, da jo bo v čedalje daljših dneh dovolj. Odprite okna in vrata, združite zunanjost in notranjost ter se naužijte vitamina D. Hvaležne vam bodo tudi rastline. Če je pozimi, ko jih je težje obdržati pri življenju, kakšna doživela žalosten konec, jo zamenjajte z novo in tako poskrbite še za eno novost.

Zamenjajte blazino

Preprost trik, s katerim boste poskrbeli za osvežitev doma, je tudi menjava druge dekoracije, kot so denimo blazine na sedežni garnituri. Tako lahko z minimalnim trudom poskrbite za opazno spremembo. Če pomlad iz vas izvablja igrivost, izbirajte med svetlejšimi toni.

Nov kos pohištva

Seveda ni nič narobe, če greste še korak dlje in v svoj dom postavite nov kos pohištva. Poudarek naj bo na kvaliteti izdelave in naravnih materialih. V MIOTTO se ves čas trudimo z ustvarjanjem novih artiklov, s katerimi lahko pričarate eleganten, sproščujoč ambient. Pri spomladanski osvežitvi doma vam bomo z veseljem pomagali postaviti piko na i.

O podjetju VLS 

Član SBC se ukvarja z mednarodno trgovino na debelo z dizajnerskim pohištvom, ležišči, sistemi za spanje, preprogami, svetili in dodatki za dom. So specialisti za opremo hotelov in drugih objektov HORECA ter zasebnih nastanitev. So lastnik registriranih blagovnih znamk Miotto, Royal Sleeper in Selections. Distribuirajo tudi druge blagovne znamke in so z lastno mrežo agentov prisotni v 16 državah. Leta 2020 so partnerji odkupili in prevzeli celotno veleprodajo od Harvey Norman grupacije za Evropo. V podjetju VLC poudarjajo, da je to prvič v zgodovini, da so Slovenci odkupili posel in blagovne znamke tuje multinacionalke.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano