Volkswagen se je odločil: delati želijo z Lotrič Metrology

Člani

06. April 2023

Volkswagen se je odločil: delati želijo z Lotrič Metrology

Nemški koncern Volkswagen je podjetje Lotrič Certificiranje izbral za preskusni laboratorij za 16 od skupno 48 preskusnih metod. Slovenija je tako po zaslugi skupine Lotrič Metrology, člana SBC - Kluba slovenskih podjetnikov, postala šesta evropska država, v kateri je svojega partnerja odobril koncern VW. 

Čestitamo! 

Dosežek predstavlja pomemben mejnik tako za podjetje Lotrič Certificiranje kot vse slovenske proizvajalce avtomobilskih komponent. Ti bodo lahko po novem za postopke preskušanja uporabljali domačega izvajalca.

Odločitev za začetek pridobivanja certifikata svetovnega koncerna Volkswagen (VW) so v skupini Lotrič Metrology sprejeli leta 2016, ključne aktivnosti so začeli nekaj let pozneje, novembra lani je bila izvedena dvodnevna presoja. »Presojevalci so bili navdušeni nad digitalizacijo in organizacijo našega podjetja«, pravi Mitja Lotrič, direktor podjetja Lotrič Certificiranje in prokurist hčerinskih podjetij v Avstriji in Nemčiji. 

Kaj bodo pri Lotriču izvajali za VW? 

Ugotavljali bodo kakovost in ustreznost vgrajenih materialov in izdelkov.

- Preskušali bodo gorljivost plastičnih materialov, ki so v uporabi v notranjosti vozil. Denimo armatur, držal za lončke in drugih vidnih polimernih delov. 
-  Dele vozil, ki so izpostavljeni zunanjim vremenskim vplivom, bodo preskušali na cikličnih klimatskih izpostavah, pri čemer se simulira ekstremne temperature (-40 °C/+80 °C), relativno vlago in slano okolje. Vremenski vplivi namreč sčasoma povzročijo vizualne spremembe, mikropoškodbe, degradacijo, nastanek korozije na karoseriji, litih platiščih in ostalih kovinskih delih vozila, kar vpliva na izgled, varnost in obratovalno dobo vozila. 

Tako bodo pomagali proizvajalcu, da bo imel manj reklamacij in višji ugled blagovne znamke. Pomagali bodo tudi potrošnikom, ki ob nakupu vozila pričakuje ustrezno varnost, kakovost in dolgo obratovalno dobo, ter okolju, naštevajo v podjetju. 

Gorljivost - crop.png

Velika pridobitev za podjetje in Slovenijo 

Odobritev je pomembna za nadaljnji razvoj avtomobilske industrije v Sloveniji. Ne samo zaradi konkurenčnih cen, tudi zaradi komunikacije v slovenskem jeziku in krajših rokov izvedbe preskusov, pravijo v podjetju. 

Ocenjujejo, da jim bo sodelovanje v začetni fazi prineslo 200.000 evrov letnega prometa. Odobritev je pomembna tudi z vidika večjega zaupanja preostalih proizvajalcev originalnih delov (OEM), kot so BMW, Daimler, Rimac, Volvo in Renault. Lotrič Certificiranje bo s preizkusi na voljo tudi Tier 1 in Tier 2 dobaviteljem, prav ti predstavljajo velik del slovenske avtomobilske industrije.

Partnerstvo z VW jim omogoča tudi širitev v regijo DACH (Nemčija, Avstrija, Švica), ki je eden izmed strateških trgov skupine Lotrič Metrology v prihodnjih treh letih. 

O podjetju Lotrič Certificiranje

Podjetje Lotrič Certificiranje je del skupine Lotrič Metrology, strankam, ki prihajajo v velikem delu z avtomobilske industrije, pa zagotavlja storitve preskušanja materialov in proizvodov. Zadnji dve leti poslujejo v novih prostorih v Železnikih, kjer je vzpostavljenih 7 sodobnih laboratorijev z vrhunsko merilno opremo. Storitve izvajajo skladno z mednarodnimi ali proizvajalčevimi standardi ter tako naročnikom zagotavljajo najvišjo stopnjo zaupanja v dobljene rezultate. 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano