Kako se je v Kamniku bliskalo od iskrivih turističnih idej

Dogodki

21. April 2023

Kako se je v Kamniku bliskalo od iskrivih turističnih idej

Močna zasedba članov SBC – Kluba slovenskih podjetnikov se je prejšnji konec tedna mudila v Kamniku, kjer je potekal 3. Vseslovenski turistični start-up vikend. To je dogodek, kjer se zberejo mladi in ambiciozni posamezniki z idejami, ki bodo spremenile turistično ponudbo Slovenije. 

Kot mentorji jim ob strani stojijo vrhunski podjetniki, ki z njimi delijo znanje in izkušnje. Barve SBC so tokrat zastopali predsednik kluba Joc Pečečnik, lastnica potovalne agencije Star Travel Barbara Beč in lastnik podjetja Nektar Natura Tomaž Lah. 

Dogodek na enem mestu zbere in razvija prodorne in izvirne podjetniške ideje, ki dopolnjujejo bogato turistično ponudbo Kamnika. Udeleženci, tokrat se jih je zbralo kar 30, jih razvijajo v sodelovanju z mentorji, izkušenimi podjetniki in poznavalci turizma. Vrhunski dogodek so zaznamovali predavatelji iz turistične panoge na Slovenskem, ki so preko mentoriranja, predavanj, delitve izkušenj in sodelovanja pripomogli k uspehu. 

DSCF5341.jpg

DSCF5534.jpg

Prvi dan je bil posvečen piljenju idej in pripravi pitcha. Udeleženci dobili dragocene nasvete in podporo mentorjev. »Nekatere ideje so bile res zanimive in obetavne - med njimi so bile ideje o ekološkem turizmu, turističnem kampiranju in razvoju butičnih nastanitev,« so zapisali pri zadrugi KIKštarter, ki je dogodek organizirala skupaj s partnerji. 

V nedeljskem finalu so tekmovalci na odru predstavili 5 najbolj obetavnih idej, ki bodo kmalu lahko postale resničnost. Prve tri so prejele finančne nagrade Podjetniškega kluba Kamnik.

Med »rock zvezdniki« slovenskega turizma, kot so pri Kikštarterju poimenovali podjetnike, ki so udeležencem delili svoje izkušnje in znanje, so bili Joc Pečečnik, Barbara Beč in Tomaž Lah, vsi trije člani SBC - Kluba slovenskih podjetnikov. Mentorski pečat je prispeval tudi Luka Jezeršek iz podjetja Dvor Jezeršek, prav tako člana SBC. 25 tisoč evrov za najboljše ideje

V okviru kamniške občine trenutno poteka poteka razpis za podporo najboljšim poslovnim idejam s področja turizma. Razpis bo odprt do 8. maja, razpisanih je 25 tisoč €. Podprte bodo ideje, ki bodo reševale izzive in nadgradnjo razvoja turizma v občini Kamnik. Mogoče bo pridobiti tudi neposredne podpore najboljšim podjetniškim idejam, te bo zagotovil KIKŠtarter pospeševalnik d.o.o.

DSCF5487-2.jpg

DSCF5559.jpg

DSCF5562.jpg

DSCF5574.jpg
 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano