Člani SBC potrebujete poletno počitniško varstvo? Morda je Modri volk rešitev za vas

Člani

26. April 2023

Člani SBC potrebujete poletno počitniško varstvo? Morda je Modri volk rešitev za vas

Član SBC Sandi Markon, Stroka v partnerstvu s podjetjem Gremis organizira poletni kamp Modri volk za otroke stare od 9. do vključno 14. let.

Komu je namenjen kamp?
Kamp priporočamo staršem, ki si željo, da otroci usvojijo različna znanja za preživetje v naravi in doživijo posebno izkušnjo. Modri volk ni klasično taborjenje, ampak strokovno voden, vsebinski in ciljno naravnan edinstven 5-dnevni program. Za otroke bodo konec junija organizirali nepozabne počitnice v neokrnjeni naravi koroških gozdov. 

Z ekipo inštruktorjev vam jamčijo, da se bodo otroci vrnili domov zadovoljni in polni pustolovskih vtisov ter doživetij. 

Več o Modrem volku
V številnih pogovorih s starši o vzgoji ter odraščanju otrok vodja projekta Slash camp MODRI VOLK ugotavlja, da otroci v sedanji družbi v večini primerov nimajo možnosti doživeti in preživeti tako pestre, spontane in igrive mladosti, kot so jo imele možnost generacije njihovih staršev. 
»Govorimo o mladostniških izkušnjah in vragolijah kot so plezanje po drevesih, skrivanje v gozdu, rabutanje jabolk, streljanje z lokom, izdelava bunkerjev, nabiranje gob ali lovljenje rib, krma živali na kmetiji…, ter o lepih družabnih trenutkih, kot so pogovor in petje ob ognju, štetje zvezd na travniku pod jasnim nebom, igranje kart pozno zvečer v šotoru…. »

Ekipa projekta se zaveda izzivov sodobnega življenjskega sloga, zato so za vaše otroke oblikovali poseben program in trening veščin kot rešitev na probleme sodobne družbe, dogajanje pa umestili daleč stran od mestnega vrveža, v neokrnjeno naravo gozdov hribovja Kozjak, na 1053 m n.v..

Želeli bi izpostaviti, da MODRI VOLK ni običajen tabor, ampak predstavlja njihov camp program posebej načrtovanih in v smiselno celoto povezanih koristnih delavnic ter doživetij. Testni camp v letu 2019 je pokazal, da so vsebine delavnic udeležencem zelo zanimive in uporabne, saj večini mladostnikom v vsakdanjem življenju niso dosegljive (npr. bivakiranje v gozdu, ribolov in priprava rib, streljanje z zračno puško, motivacijske delavnice, spanje v šotorih, samoobramba, jahanje konjev, streljanje z loki, učenje veščin nudenja prve pomoči, doživetje na kmetiji itd.). 

»Še pomembneje pa se mi zdi izpostaviti naš osnovni cilj projekta, ki je usmerjen k dejstvu, da bodo v campu pridobljena znanja udeležencem koristila v vsakdanjem življenju. Hkrati pa jih bo MODRI VOLK naredil samostojnejše, samozavestnejše in pogumnejše, saj bodo preživeli nepozabno izkušnjo in šolo za življenje.«Člani SBC lahko izkoristite 10 % popust, in sicer tako da v prijavni obrazec (koda podjetja) vpišete "ČLAN SBC".Še več informacij in prijave so možne na njihovi spletni strani: http://www.modrivolk.si/

 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano