Napredek v farmaciji: Član SBC predstavlja novo platformo s področja zdravja

Člani

10. Marec 2023

Napredek v farmaciji: Član SBC predstavlja novo platformo s področja zdravja

Član SBC - Kluba slovenskih podjetnikov, podjetje Labena predstavlja novo platformo za rast in povezovanje zagonskih podjetij in idej s skladi in investitorji tveganega kapitala na področjih medicine, biotehnologije ter prehrambene in farmacevtske industrije. Na voljo bo več kot 100 milijonov evrov, prijave bodo začeli sprejemati 14. marca.

Prvi pospeševalnik idej s področja medicine, biotehnologije, prehrambne in farmacevtske industrije za centralno in vzhodno Evropo omogoča 100 milijonov evrov

Je prvi pospeševalnik s tega področja v Sloveniji ter prvi in edini te vrste v vzhodni Evropi – Vabljeni vsi start upi, posamezniki, univerze z dobrimi idejami – Vključuje 17 držav – Odpre se 14. marca

Na svetu je vedno več mladih, start upov oz. zagonskih podjetij, študentov in raziskovalcev, univerz in inštitutov, ki pridejo do novih spoznanj, medtem ko njihove ideje končajo v predalu ali pa se zaključijo z znanstveno objavo. »Naša želja je, da ti projekti, ideje in iniciative ugledajo luč sveta in se v praksi realizirajo in uporabljajo, saj bi tako lahko pripomogli k hitrejšemu razvoju na področju biotehnologije, farmacije in zdravstva. S tem namenom smo ustanovili novo platformo Labena Ventures. Gre za akcelerator idej s področja medicine, biotehnologije, prehrambne in farmacevtske industrije na področju centralne in vzhodne Evrope. Je edini tovrstni akcelerator idej, ki pokriva več držav in deluje v več regijah: na Poljskem, Slovaškem, Češkem, Latviji, Litvi, Estoniji, Madžarski, Romuniji, Bolgariji, Albaniji  ter državah nekdanje Jugoslavije. Akcelerator bo odprl priložnosti za kar 110 milijonov prebivalcev oz. 17 držav.

»Je tudi prvi pospeševalnik s tega področja v Sloveniji in edini mednarodni te vrste v širši regiji,« je izpostavil direktor podjetja Labena Borut Čeh.

Z dostopom do investitorjev bo preko posebnih skladov na voljo več kot 100 milijonov evrov.  

Labena Ventures platforma je namenjena temu, da z njihovim znanjem, povezavami,  infrastrukturo in laboratoriji  pomagajo in usposobijo vse, ki bodo svoje ideje in projekte prijavili, želeli testirati, razviti in jih komercializirati. Namen je tudi, da s svojim znanjem pomagajo univerzam, fakultetam, start upom, raziskovalno-razvojnim inštitucijam in idejam posameznikov v povezovanju s skladi kapitala v Evropi, ZDA in drugod po svetu. To pomeni pripeljati idejo, projekt ali start up do investitorjev in zaključiti investicije v izdelane projekte, ki imajo potencial za globalno rast. Labena bo tu omogočila dostop do svojega znanja, uporabo laboratorijev in denarnih sredstev.

Od 14. marca lahko prijavite svoj projekt
Prijave bodo odprte od torka, 14. marca 2023. Od vseh prijavljenih idej in projektov bo posebna komisija Labena Ventures izbrala do 40 projektov. Sledila bodo izobraževanja, kjer bodo izbrani timi osvojili poslovne in predstavitvene veščine ter veščine strateškega pozicioniranja svoje ideje oz. projekta na trgu. Pri iskanju investitorjev jim bo pomagala tudi platforma Labena Ventures.

»Imeli bomo tudi mentorski program, kjer jim bo omogočen dostop do več kot 80 potrjenih mentorjev iz vsega sveta in različnih področij podjetništva, financ, biotehnologije itd.,« je izpostavil sogovornik vodja projekta in razvoja poslovanja Boštjan Čeh. 

»Naša želja je, da o platformi Labena Ventrures izve čim več posameznikov, ki bi imeli možnost svoje ideje, rešitve in projekte prijaviti in jih testirati. To bo prostor za testiranje idej, ki jih bodo lahko posamezniki, start up podjetja ali univerze oz. inštitucije uresničili in komercializirali. Mi jim bomo pomagali, da se na to ustrezno pripravijo in se tem povečali njihove možnosti za pridobitev investiciji, saj si želimo, da do trga pridejo najboljši projekti in ideje, ki bodo na koncu svoje poti zaživele in izboljšale kakovost življenja in zdravja ljudi po svetu,« je še poudaril Borut Čeh.  

Podjetje s 30-letno tradicijo
Podjetje Labena, ki letos beleži kar 30 let delovanja, je zgodbo začelo z distribucijo in servisom laboratorijske opreme. Danes delujejo na področjih laboratorijske in procesne analitike za podporo farmacevtski in prehrambni industriji ter medicini. Velik poudarek dajejo tudi področju razvoja in raziskav v farmaciji in bio-farmaciji, biotehnologiji in diagnostiki, kjer delajo z velikimi farmacevtskimi podjetji in partnerji s celega sveta. Podjetje je od ustanovitve leta 1993 že dvakrat prejelo nagrado GZS za uspešne gospodarske dosežke, prvič leta 2004 in zatem še leta 2018. Leta 2019 je bilo nominirano za nagrado hitro rastoča podjetja Gazela v osrednje slovenski regiji. Podjetje je s pisarnami prisotno v 6 državah in posluje globalno. Leta 2015 so ustanovili razvojno-raziskovalne  laboratorije na področju biotehnologije, farmacije in zdravstva. Labena ima na tem področju veliko izkušenj in znanja, z novo platformo pa si želi povezati 17 trgov in svoje poslovanje razširiti na nove trge.  


Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih FacebookInstagram in LinkedIn.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano
To spletno mesto varuje Google reCAPTCHA in veljata Politika zasebnosti in Pogoji storitve.