Marmor Hotavlje na enem največjih sejmov v Dubaju

Člani

10. Marec 2023

Marmor Hotavlje na enem največjih sejmov v Dubaju

Podjetje Marmor Hotavlje, ki je član SBC - Kluba slovenskih podjetnikov, se redno predstavlja na najbolj prestižnih jahtnih sejmih, kjer se predstavljajo z različnimi skulpturami, saj so zelo aktivni tudi v svetu umetnosti.

Tako so se letos ponovno udeležili enega največjih mednarodnih sejmov v Dubaju, ki je bil namenjen superjahtam ter umetnosti.

Na posebni razstavi kamniti umetnini Aqua in The Tide Pool

Blaž Guberac, Tomaž Selak, Sandi Čeferin in Damijan Selak.jpg

Z izjemnimi skulpturami, ki so jih ustvarili v sodelovanju s češkim mojstrom stekla Vlastimilom Beranekom iz Crystal Caviar in ameriškim umetnikom Alexom Rasmussenom, se predstavljajo v VIP galeriji Marine Art, kjer lahko razstavo obiščejo le posebej povabljeni gostje. Tam so se srečali z različnimi zbiratelji umetnin, predstavniki galerij in lastniki jaht, ki so si prišli ogledati raznovrstne skulpture iz kamna, kristala ter ostalih materialov, ki so jih oblikovali različni svetovno znani umetniki oziroma kiparji.

»Tokrat smo se na sejmu predstavlili s posebnimi skulpturami Aqua in izjemno inštalacijo iz kamna ter aluminija z imenom The Tide Pool,« je pojasnil Sandi Čeferin, vodja razvoja novih izdelkov in trgov.Galerija Marine Art je odličen prostor za umetniške navdušence in zbiratelje, ki izbirajo nove umetniške kose za svoje zbirke ali jahte. Veliko razstavljenih del je bilo na voljo za nakup, obiskovalci pa so se lahko neposredno pogovarjajo z ustvarjalci del. 

Photo 01-03-2023, 16 44 00.jpg

Umetniška galerija na sejmu v Dubaju je namenski razstavni prostor, kjer so lahko obiskovalci uživali v skrbno izbranem izboru umetniških del lokalnih in mednarodnih umetnikov. V galerija si je bilo moč ogledati več del, ki črpajo navdih iz morja, morskega življenja in življenjskega sloga čolnarjenja, kar zagotavlja edinstven pogled na stičišče med umetnostjo in navtiko.

Tokrat so se na sejmu predstavljajo s posebnimi skulpturami Aqua.jpg
V podjetju Marmor Hotavlje so zelo ponosni na hotaveljsko dediščino, ki jo vsi poznajo in si jo prizadevajo ohraniti v najboljši možni obliki. Strankam nudijo celovite rešitve – od ideje do končnega produkta. Tako zamisli spreminjajo v resničnost, kjer je lahko stranka vključena v celoten proces. S popolno kombinacijo moderne tehnologije in tradicionalne ročne obdelave kamna pripeljejo obdelavo kamna do popolnosti. 

Njihov cilj je zagotoviti vrhunske izdelke, ki bodo s svojo lepoto navduševali še dolgo po našem času. Predvsem pa želijo ljubezen do kamna negovati še naprej. Kljub napredni tehnologiji spretne kamnoseške roke nimajo nadomestka, zato bo to umetniško ročno delo za vedno ostalo najpomembnejši del procesa.

»Oblikovanje kamna v izdelek ali umetniško delo je zahtevna naloga, ki jo zmorejo le roke veščih kamnosekov. Spretno jih oblikujejo v oblike, ki nas pritegnejo s skrivnostnostjo materiala in osupljivo lepoto,« je še dejal Čeferin.

IMG_9117.jpg
V zadnjih dveh desetletjih so opremili več kot 140 mega jaht. Z razvojem novih metod in tehnik so dosegli in presegli zahteve ter sanje naročnikov, saj z vsakim projektom nenehno premikajo meje kamna. Poleg jaht opremljajo luksuzna stanovanja in vile, hotele, poslovne in stanovanjske objekte, izdelujejo kamnito pohištvo, spomenike, fontane in druge umetnine, trenutno pa stopajo v svet opremljanja privatnih letal. Obnavljajo in ohranjajo tudi kulturno dediščino. Vsak kamen skriva umetnine in njihova vizija je, da jih dvignejo na novo raven.

Mednarodni jahtni sejem v Dubaju, ki je potekal prve dni meseca marca, v dubajskem pristanišču, je bil namenjen vsem tistim, ki si želijo raziskovati luksuzne mega jahte, kupiti plovilo ali se peljati s katerim izmed njih.

Na sejmu je razstavljalo več kot 800 blagovnih znamk in podjetij.


Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih FacebookInstagram in LinkedIn.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano