Lunos enkrat več med tisoč najhitreje rastočimi v Evropi 

Člani

04. Marec 2023

Lunos enkrat več med tisoč najhitreje rastočimi v Evropi 

Podjetje Lunos, član SBC - Kluba slovenskih podjetnikov, se je po zaslugi odličnega poslovanja uvrstilo na lestvico tisoč najhitreje rastočih podjetij, ki jo pripravlja časopis Financial Times v sodelovanju z družbo Statista. To je Lunosu uspelo drugič zapored, saj je bil v družbi najboljših že lani. 
Čestitamo! 

Pripravljalca lestvice Financial Times in Statista sta nanjo uvrstila podjetja, ki so v Evropi rasla najhitreje v obdobju 2018-2021, torej deloma tudi v času pandemije covid-19. Kljub težavnim okoliščinam poslovanja so nekatera v tem obdobju poslovno dobesedno vzletela, zlasti to velja za panogi IT in e-trgovine. Lestvica temelji na spremljanju letne stopnje rasti, vstopni prag je povprečna rast prihodkov v višini vsaj 36,2 odstotka, so zapisali pri časopisu. 

Podjetje Lunos s 46,1-odstotno letno rastjo prihodkov zaseda 740. mesto med najhitreje rastočimi v Evropi in je na lestvici drugo leto zapored. Lunos je na slovenski trg pripeljal inovativne, učinkovite in preverjene prezračevalne sisteme lastne blagovne znamke. Ponujajo učinkovite rešitve za vse tipe objektov in za vse faze gradnje. Ustanovitelj in direktor Lunosa je Milan Kuster, član SBC - Kluba slovenskih podjetnikov.
Čestitke za potrditev izvrstnega dela! 

Poleg Lunosa sta v družbi najhitreje rastočih še dve slovenski podjetji, Zebra Bi in Blubit. 

Na vrhu najhitreje rastočih je leta 2017 ustanovljeni Tripledot Studio. Britansko IT in softversko podjetje je v triletnem obdobju doseglo povprečno letno rast prihodkov v višini 795 odstotkov. 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano