Lumar vas pričakuje v dveh hišah, ki sta pojem trajnosti in kakovosti

Člani

17. Marec 2023

Lumar vas pričakuje v dveh hišah, ki sta pojem trajnosti in kakovosti

V podjetju Lumar med 23. in 25. marcem 2023 odpirajo vrata za dneve brez izpustov. V okviru tega pripravljajo številne aktivnosti in predstavitve trajnostnih tehnologij in rešitev. Predstavili bodo tudi dve atraktivni hiši, ki sta pojem trajnosti in kakovostnega bivanja. 

Lumarjevi dnevi brez izpustov (ZERO EMISSION®) so namenjeni predstavitvi najboljših praks pri ustvarjanju trajnostnih in kakovostnih bivalnih prostorov. 

Bogat tridnevni program

Prva slovenska certificirana aktivna hiša Lumar Primus-R 150 stoji v Dragomlju. Hiša bo na ogled v četrtek, 23. marca. Lumar bo ob tem predstavil tudi nove izpeljanke svojih hiš ter pristop, ki vključuje individualnost, prilagodljivost in koncept dela hišnega biroja.

V petek 24. marca, boste lahko spoznali Lumarjevo trajnostno tehnologijo gradnje, vključno s pristopom Lumar iQWood, ki je masivni konstrukcijski sistem brez lepila. Več na tej povezavi.

Dan za spoznavanje druge hiše bo sobota, 25. marca. Hiša Primus-D 140 s paketom Elegance stoji na Brezovici pri Ljubljani. Zgrajena je na skrajno racionalnem in prilagodljivem tlorisu. Prostori se odpirajo proti jugu, kjer preko velikih steklenih površin ponujajo izredno svetle bivalne prostore in povezavo z naravo. Predstavljena hiša ima v pritličju obrnjene bivalne prostore (L-tloris). Dinamika, eleganca in zmerna zadržanost oblik so vodila k izoblikovanju paketa Elegance, namenjenega vsem, ki si želijo z arhitekturo objekta preseči ustaljene okvire in diskretno izražati svobodne nazore. Paket zajema vogalno stekleno zasteklitev z integriranim stebričkom in vodoravno oblikovane podolgovate okenske odprtine v nadstropju. 

crop-Lumar Primus iEDITION_prva certificirana aktivna hiša v Sloveniji.jpg

crop-Lumar_Dragomelj_Primus_iEDITION (4).jpg.png

Obiskovalci bodo lahko spoznali celovite storitve na področju trajnostne gradnje in energetskega upravljanja doma. Vsi sistemi in rešitve so v hišah Lumar razviti in vgrajeni z mislijo na varnost, energetsko učinkovitost, enostavnost uporabe in visoko ugodje bivanja,« pravijo v podjetju. 

Na voljo bodo tudi Lumarjevi strokovnjaki, ki bodo odgovarjali na vprašanja v zvezi s filozofijo, gradnjo, bivanjskim ugodjem in energetsko učinkovitostjo Lumarjevih hiš ter možnostmi pridobitve nepovratnih finančnih spodbud Eko sklada. Povabili so tudi stalne strokovnjake s področja ogrevanja in prezračevanja, ki vam bodo podrobneje predstavili sisteme prezračevanja in ogrevanja, vgrajene v skoraj nič-energijske hiše (SNEH) Lumar. 

Več informacij in prijave na Lumarjeve dneve na tej povezavi.

cropLumar-2023_03-02-ZERO_EMISSION_DNEVI-Post-01.png

Letos mineva 30 let od ustanovitve Lumarja. V družinskem podjetju so se že zgodaj usmerili v razvoj energetskih rešitev in konceptov, ki nudijo izjemno energetsko učinkovitost in visoko bivalno ugodje. Leta 2007 so zgradili prvo pasivno hišo, leta 2009 prvo plus energijsko hišo, leta 2013 pa še prvo aktivno hišo za poskusno bivanje, ki so jo leta 2019 nadgradili s prvo slovensko certificirano aktivno hišo.

Večina Lumar hiš ima porabo pod 15 kWh/m2a (pasivna hiša), sistem prezračevanja z rekuperacijo je postal del standardne opreme vsake naše hiše, hiše pa so ob tem tudi arhitekturno izjemno dovršene in pripravljene za nadgradnjo v energetsko neodvisne oz. samozadostne domove.
 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano