Iščejo hitro rastoča podjetja, ki lahko postanejo samorogi

Izbrani nasveti

23. Marec 2023

Iščejo hitro rastoča podjetja, ki lahko postanejo samorogi

ABC Accelerator išče hitro rastoča podjetja, ki imajo milijardni potencial. Ponujajo dostop do investitorjev in predajo dragocenega podjetniškega znanja. 

Pretekli teden se je v ABC Pospeševalniku odvil prav poseben bootcamp dogodek: 5-dnevno izobraževanje in intenzivno delo, kjer startup ustanovitelji in serijski podjetniki spoznavajo in prenašajo v prakso znanja uporabne tematike. Dogodek se je osredotočil na vprašanje Kako pridobiti VC investicije tveganega kapitala za svoja podjetja ter podjetniška znanja, ki jih bodo pripeljati na eksponentno krivuljo rasti prodaje.

Taka hitro rastoča podjetja oziroma startupi, v redkih primerih tudi scaleupi, imajo skupni imenovalec: postanejo lahko samorogi (angl. unicorn) oziroma globalna startup podjetja, katerih vrednost presega milijardo evrov. Prav takšna podjetja letos iščejo v ABC Acceleratorju v partnerstvu z Slovenskim skladom tveganega kapitala South Central Ventures (SCV), pravi Grega Potokar, 
soustanovitelj in poslovni direktor v pospeševalniku ABC Accelerator.

Gre za novo dolgoročno partnerstvo, kjer pospeševalnik združuje svoje desetletje izkušenj pomoči podjetnikom na poti do uspeha in pridobivanje investicij, sklad SCV pa dodaja izkušnje investiranja v startupe iz regije ter predvsem informacije, kaj mora podjetnik narediti, da pridobi investicijo.

Predajanje znanja iz prve roke

Del bootcampa je tudi zasebni pogovor z upravljalcem sklada SCV, ki bo v obliki investicij med 300 tisoč € in 5 milijoni € vlagal v startupe iz regije Balkan in Slovenije. Pogoj je, da podjetja v času bootcampa ali po njem pokažejo, da so iz pravega testa in potenciala za mednarodni uspeh. 

Dolgoročno partnerstvo seveda prinaša tudi neomejeno podporo izbranim startupom pri prehajanju skozi vse cikle njihovega razvoja. To naslavlja Startup Growth Service, ki je prevzel in močno nadgradil vlogo znanega, a že malo zastarelega modela akceleracije startupov, ki jo po svetu poznamo že desetletje.

Startup Money Bootcamp je predajanje znanja in izkušenj VC investitorja iz prve roke, pravi Jure Mikuž, partner v skladu South Central Ventures, že skoraj dve desetletji investira v startupe iz regije balkana, najnovejši sklad pa ima fokus investiranja tudi v Sloveniji.

Recepti za uspeh, ki jih ni mogoče najti v knjigah

Gre namreč za izkušnje iz regije in s trga, izkušnje soinvestiranja, trgovanja s startupi in predvsem izkušnje pri uspešnih prodajah startupov na globalnem trgu.

Zato je ključno dejanja bootcampa 1-na-1 individualno in personalizirano delo, ki sta ga VC investitor in ekspert za rast podjetij namenila udeležencem. Med drugim sta se posvetila preveritvi t.i. Investors Decka. To je prezentacija za investitorje in prezentacija poslovnega modela, ki mora kazati stabilno, a tudi eksponentno rast ter realen in dosegljiv plan.

Prijave za septembrski bootcamp že odprte

Naslednji Startup Money Bootcamp se bo odvijal že konec septembra, kjer bo prostora samo za 8 izbrancev. Namenjen je vsem zrelim podjetnikom, ki se podajajo v svet pridobivanja tveganega VC kapitala in se pripravljajo na pogovor z investitorji. K prijavi so vabljene mlade, visoko ambiciozne podjetniške ekipe, ki so že dokazale svojo sposobnost ponavljajočega se poslovanja na trgu.

Prijave so odprte na tej povezavi ali preko elektronske pošte: bootcamp@abc-accelerator.com.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano
To spletno mesto varuje Google reCAPTCHA in veljata Politika zasebnosti in Pogoji storitve.