(fotozgodba) Trije člani SBC povezali 450 chefov, vinarjev in ljubiteljev dobre hrane

Člani

24. Marec 2023

(fotozgodba) Trije člani SBC povezali 450 chefov, vinarjev in ljubiteljev dobre hrane

Pred dnevi je na Krvavcu potekal sedmi Gourmet Cup Ljubljana. Smučarsko-kulinaričnega druženja, pri katerem so moči združili trije člani SBC - ob Jezeršek gostinstvu še RTC Krvavec in Koželj, hiša dobrih vin -, se je udeležilo več kot 450 znanih kuharskih mojstrov in vinarjev, gostincev in dobaviteljev ter ljubiteljev kulinarike, kar je rekordno število.

Z jedmi so na krvavški plaži navduševali dijaki in študentje sedmih gostinskih šol. Za letošnjo večerjo na zajli je poskrbel gostujoči ljubljanski chef Mojmir Šiftar iz Pen klub restavracije, ki je gostom postregel z okusnimi jedmi.

Gourmet Cup Ljubljana poznamo predvsem po odlični kulinariki na snegu in dobri zabavi, ki se ga vsako leto udeležijo predvsem tisti, ki delajo v gostinstvu, med njimi kuharski mojstri, vinarji, gostinci, dobavitelji in ljubitelji kulinarike. Dogodek je že sedmič pripravilo Jezeršek gostinstvo, vodilno na področju cateringa in gostinske dejavnosti v Sloveniji, v sodelovanju s še dvema članoma SBC, podjetjema RTC Krvavec in Koželj, Hiša dobrih vin, ob podpori Turizma Ljubljana. 

GourmetCup2023-Foto_Dean_Dubokovic-104.jpg

GourmetCup2023-Foto_Dean_Dubokovic-116.jpg

GourmetCup2023-Foto_Dean_Dubokovic-125.jpg

Martin Jezeršek, direktor podjetja Jezeršek gostinstvo in član SBC, pojasnjuje: »Vesel sem, da se je zbralo tako veliko število ljudi. Več kot 450 ljudi iz vse Slovenije, ki so kakor koli povezani z gostinstvom, je danes na smučišče Krvavec prišlo podpret mlade talente, bodoče kuharske mojstre, ki bodo v prihodnje krojili kuharski svet. Dogodek iz leta v leto raste in je odlična priložnost za razvoj številnih novih sodelovanj in povezovanje gostinskih kolektivov v prijetnem alpskem ambientu.

Prvovrsten zajtrk, bogat izbor pijač in zabava ...

Na dogodku so blesteli bogat gourmet zajtrk iz lokalnih živil, med drugim ljubljanske skutne palačinke z mariniranimi jagodami in medom na jagodnem kuliju, pehtranova čipka in sneženi poljubčki. Svoje znanje so pokazali mladi kuharji, dijaki in študentje sedmih srednjih in višjih šol ter izobraževalnih centrov. Raznovrstne jedi so pripravljali pod budnim očesom slovenskih kuharskih mojstrov in z njim seveda navdušili. 

GourmetCup2023-Foto_Dean_Dubokovic-106.jpg

DSC_6084.jpg

GourmetCup2023-Foto_Dean_Dubokovic-129.jpg

Za bogat izbor vrhunskih penin in šampanjcev je poskrbel član SBC, Koželj, Hiša dobrih vin, skupaj z peninskimi in šampanjskimi kletmi. 

Druženje se je končalo z après ski zabavo, za dodatno animacijo je poskrbel kuharski mojster Luka Jezeršek, zvezda večera, ki je s svojim pevskim vložkom še dodatno popestril večerno dogajanje, s katerega so ljudje odšli polni nepozabnih vtisov, novih poznanstev in dobre volje.

... in za krono gourmet večerja na zajli 

Na zaključku dogodka v torek, 14. marca, so prišli na vrsto vsi ljubitelji kulinarike in se na Gourmet večerji na zajli v organizaciji Jezeršek gostinstva pustili razvajati gostujočemu ljubljanskemu chefu Mojmirju Šiftarju iz Pen klub restavracije, ki je gostom postregel z Okusi Ljubljane: pečenim filejem romba z ocvirki, kremo gomolja zelene z vodno krešo in masleno vinsko omako. Za sladico je tudi tokrat poskrbel Tomaž Bolka iz Gostilne Krištof in skupaj s folklorno skupino iz Cerkelj vsem gostom v koči Sonček na Krvavcu pričaral pravo zimsko pravljico. 

DSC_6456.jpg

DSC_6306.jpg

DSC_6201.jpg

DSC_6473.jpg

DEAN4582.jpg

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano