Človeška ribica iz Postojnske jame po novem upodobljena na slavnih »najkicah« 

Člani

24. Marec 2023

Človeška ribica iz Postojnske jame po novem upodobljena na slavnih »najkicah« 

Podoba slavne človeške ribice iz Postojnske jame je po novem tudi na športnih copatih Nike Air Force. Obul jih je tudi direktor Postojnske jame Marjan Batagelj. 

V Ljubljani je pred dnevi potekalo artistično tekmovanje mladih ustvarjalcev po vzoru svetovno znanega šova Masterchef, kjer namesto kuhanja tekmovalci barvajo superge. Letošnja tema: Postojnska jama.

Zmagovalni par športnih copatov Nike Air Force je na tekmovanju Master of Sneaker Customization s posebnimi barvami ustvaril Žiga Rep. Žiga je »na športnih copatih spretno izkoristil relief in nanj upodobil človeško ribico, bolj poznano kot zmajev mladiček,« je svojo odločitev pokomentirala strokovna žirija.

09 Ustvarjalni proces in kreiranje je trajalo 6 ur. Foto Nejc Soklič.jpg

06 Različni pristopi. Foto Nejc Soklič.jpg

Najkice v pisarni direktorja

Unikaten par poslikanih superg s človeško ribico in legendarnim jamskim vlakcem pa je v roke prejel direktor Postojnske jame Marjan Batagelj. Izročil mu ga je Tai, zagotovo najbolj znan slovenski sneaker artist, ki deluje pod blagovno znamko Tai Custom Kicks.

Par superg, ki na mednarodnem trgu dosegajo ceno tudi tisoč in več evrov, bo zasedel prav posebno mesto, je zatrdil Batagelj: »Danes sem jih simbolno obul ob prihodu v službo, sicer pa to niso superge za vsakdanjo rabo. Shranjene bodo na prav posebnem mestu v moji pisarni, da me bodo vsakič znova spomnile, da gremo po pravi poti!«

03 Tai izroča dragocene superge prvemu možu Postojnske jame. Foto Nejc Soklič.jpg

Marjan Batagelj se je tako s personaliziranimi forsicami, kot artisti pravijo športnim copatom Nike Air Force, pridružil številnim zvezdam svetovnega kova, ki nosijo tovrstno obutev. Med njimi Benu Afflecku, Justinu Bieberju, Cameron Diaz, Rihanni, Jennifer Lopez, Justinu Timberlakeu in številnim drugim. 

Zmagovalni par superg s človeško ribico in izdelki vseh ostalih tekmovalcev bodo kmalu na ogled tudi v Parku Postojnska jama.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano