SBC prihaja na obisk v Celje

Dogodki

10. Februar 2023

SBC prihaja na obisk v Celje

SBC bo v sredo, 15. februarja, gostoval v Tehnoparku v Celju, kjer bo potekal drugi v nizu rednih regijskih dogodkov SBC pri vas. Na regijskih dogodkih klub vzpostavlja partnerstva z lokalnimi skupnostmi za odgovoren in skladen trajnostni razvoj. Tokrat SBC v svojo družbo vabi 31 županj in županov savinjske regije. 

V središču dogodka bo razprava županov in podjetnikov o priložnostih za krepitev sodelovanja v lokalnem okolju ter izzivih, s katerimi se sooča savinjska regija. Sledil bo podpis pisma o nameri, ki prinaša zavezo za skupne korake v smeri blaginje, napredka in policentričnega razvoja države. 

Prijave na dogodek v aplikaciji SBC App na tej povezavi. Lepo vabljeni! 

V Celju bo potekal drugi v seriji rednih regijskih dogodkov, s katerimi SBC – Klub slovenskih podjetnikov vzpostavlja partnerstva z lokalnimi skupnostmi za odgovoren in skladen trajnostni razvoj. Na dogodek so poleg članov SBC iz savinjske regije vabljeni  županje in župani tamkajšnjih 31 občin, drugi vidni predstavniki lokalnih skupnosti ter predstavniki prosvetnih, kulturnih in civilnodružbenih gibanj in dejavnosti. ž

PROGRAM DOGODKA

Na okrogli mizi Skupno nastopanje članov SBC in občin za razvoj boljšega okolja bodo poglede na naslovno tematiko predstavili župani iz regije in člani SBC – Kluba slovenskih podjetnikov, ki povezuje najboljše slovenske podjetnike. 

Predstavili bodo primere dobrih praks medsebojnega sodelovanja in razpravljali o izzivih in priložnostih, ki se ponujajo za nadaljnji razvoj lokalnega okolja. Dotaknili se bodo tudi vprašanj decentralizacije in demografije, vključno s privabljanjem mladih izobraženih talentov v lokalno okolje in kaj lahko občine naredijo za to, ter javno-zasebnih partnerstev, ki je pomembno za blaginjo in dobrobit vseh. 

Sodelujoči:
•    Matija Kovač, župan, MO Celje,
•    Branko Kidrič, župan, Rogaška Slatina,
•    Joc Pečečnik, predsednik, SBC – Klub slovenskih podjetnikov,
•    Izidor Krivec, Celjske mesnine, član SBC,
•    Anton Kisovar, Tehnos, član SBC,
•    Rok Cajzek, GIC Gradnje, član SBC. 

Okrogla miza bo trajala bo 50 minut, vodil jo bo Boštjan Romih. Sledila bo seja upravnega odbora SBC. 

Prijave na dogodek v aplikaciji SBC App na tej povezavi.

Vidimo se v sredo, 15. februarja, ob 12. uri v Tehnoparku v Celju (Gubčeva 1, Celje). 

Župani in vodstvo SBC bodo podpisali pismo o nameri, s katerim se bodo zavezali k medsebojnemu sodelovanju in iskanju rešitev za razvoj, večjo blaginjo, lokalni napredek in krepitev policentričnega razvoja države.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano