SBC Lounge je gostil debato o eni od najbolj vročih tem tega trenutka 

Dogodki

24. Februar 2023

SBC Lounge je gostil debato o eni od najbolj vročih tem tega trenutka 

Kaj zmore umetna inteligenca? Kako jo izkoristiti za izboljšanje poslovnih procesov? Kakšne so možnosti testiranja rešitev, ki jih podjetjem ponuja umetna inteligenca? O tem je v SBC Loungeu potekala podjetniška debata sekcije SBC Mladi. 

Pojem umetne inteligence (AI) opredeljuje naprave, ki zaznavajo svojo okolje in ravnajo na način, ki povečuje verjetnost, da svoj cilj uspešno dosežejo. Umetna inteligenca ima sposobnost pravilne interpretacije zunanjih podatkov. Še več, iz podatkov se uči in nova znanja izkorišča za prilaganje in doseganje vnaprej določenih ciljev in nalog.

IMG-20230224-WA0001.jpg

O tem, kako opisani napredek znanosti uspešno uporabiti v podjetništvu in poslovnih procesih, so na februarski podjetniški debati, ki je potekala v petek, 24. februarja, razpravljali člani sekcije SBC Mladi. Pogovora se je udeležilo preko 20 članov sekcije, moderiral ga je član upravnega odbora SBC Mladih Nejc Apšner iz podjetja Nekster. 

»​​AI bo preoblikoval svet, kakršnega poznamo danes. Osebno sem prepričan, da bo tehnologija vsaj enako revolucionarna kot internetna revolucija konec prejšnjega tisočletja. Zelo verjetno je, da bodo podjetja, ki se ne bodo prilagodila novim tehnologijam, doživela usodo podjetij, ki so zavračala internetno dobo,« pravi Apšner. Debatna srečanja SBC Mladih vsak zadnji petek v mesecu potekajo kot sproščeno druženje mladih podjetnikov v SBC Loungeu, v središču so aktualne teme in izzivi podjetnikov.

IMG-20230224-WA0002.jpg

IMG-20230224-WA0003.jpg

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano