POMAGAJMO! Gaziantep, mesto nepredstavljive naravne nesreče, potrebuje našo pomoč

Člani

15. Februar 2023

POMAGAJMO! Gaziantep, mesto nepredstavljive naravne nesreče, potrebuje našo pomoč

Fotografija štiriletne deklice, ki je pod ruševinami preživela sedem dni in pol brez hrane in vode. Oče, ki za roke drži svojo mrtvo hči pod kupom ruševin. Mlada mamica s trupelcem v naročju.

Takšnih prizorov si ne želimo, pa vendar to je realnost, mimo katere ne moremo gledati le zato, ker je ta vsakdanjost od nas oddaljena nekaj tisoč kilometrov.

Potres. Naravna nesreča z enim najvišjih števil žrtev v tem stoletju.

Obup in grozo je doživela tudi naša SBC ambasadorka iz Gaziantepa Mizyal Karabiber Nacaroglu. Podjetnica, ki ima v lasti 106 let staro tovarno moke in zdroba, se je pred leti zaljubila v Slovenijo in je lastnica hotela v Makolah. Čuti enako odgovornost in občutke tako do Turčije kot Slovenije.

Zahvala SBC ambasadorke Myzial Karabiber Nacaroglu za vašo pomoč.

Pomagajte po svojih močeh. Naš cilj je, da zberemo sredstva za nakup vsaj ene mobilne hiške, ki bo služila kot namestitev za prebivalce Gaziantepa.

Z akcijo zaključujemo v torek, 21. 2.

Sredstva zbiramo na računu naše dobrodelne organizacije Rdeča žoga, ki deluje v sklopu SBC-ja, z ločenim transakcijskim računom.

Prejemnik donacije:
Ustanova Rdeča žoga, Dunajska cesta 119, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0294 5026 1309 205, odprt pri NLB, d. d.
Namen: SBC za Gaziantep

O SBC ambasadorki iz Gaziantepa

Mizyal_Karabiber_Nacaroglu.jpg

Mizyal Karabiber Nacaroglu je živilska inženirka in ljubiteljska slikarka. V lasti ima 106 let staro tovarno moke in zdroba. Je zelo uspešna poslovna ženska, ki ima veliko posluha do ljudi v stiski. Še posebej si želi spodbujati gospodarske stike med Slovenijo in Turčijo.

Organizira številne umetniške dogodke tako v Sloveniji kot tudi v Turčiji. Spodbuja prepoznavnost umetnosti v obeh državah in vsako leto organizira tudi številne likovne kolonije. 

Je tudi častna konzulka Republike Slovenije v Gaziantepu v Turčiji, kjer ima tudi lepo urejen manjši muzej. Je lastnica hotela v Makolah, Slovenijo pogosto obiskuje. 

Čuti enako odgovornost in občutke tako do Turčije kot tudi do Slovenije.

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih FacebookInstagram in LinkedIn.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano