Poglejte to vrhunsko jadrnico, za katero je član SBC prejel prestižno evropsko nagrado!

Člani

01. Februar 2023

Poglejte to vrhunsko jadrnico, za katero je član SBC prejel prestižno evropsko nagrado!

Oblikovalski studio Sito, član SBC – Kluba slovenskih podjetnikov, je prejel prestižno nagrado Yacht of the year za oblikovanje jadrnice First 36 za podjetji Seascape in Beneteau. Obsežna uporabniška raziskava, ki jo je opravilo podjetje, je omogočila izdelek, ki je med kupci že zelo priljubljen in za dve leti razprodan. To je priznanje tako slovenskemu oblikovanju kot domači proizvodnji plovil.

Čestitamo! 

Sito, studio za inovacije in design, je za svoje delo pri jadrnici First 36, oblikovani v sodelovanju s podjetjema Seascape in Beneteau, prejel nagrado Yacht of the Year. Jadrnica temelji na obsežnih raziskavah uporabnikov, opravljenih v Avstraliji, ZDA in Evropi, ki so zagotovile, da izpolnjuje potrebe najzahtevnejših jadralcev iz celega sveta.

Rezultat je uspešen izdelek, ki je bil zaradi priljubljenosti med kupci hitro razprodan. Nagrada za plovilo leta je priznanje za izjemne oblikovalske sposobnosti podjetja Sito ter za slovensko proizvodno odličnost. Ta je pri jadrnici First 36 na najboljši mogoč način povezana s skupino Beneteau, ki je vodilna v navtični industriji na svetovnem trgu, in z blagovno znamko Seascape, ki je zavezana zagotavljanju zmogljivosti za jadralce.

ASF36-4586.jpg

ASF36-0238.jpg

Recept za odličen izdelek: vprašali so uporabnike

Jadrnica First 36 je športno plovilo, zato je Sito projekt pričel z raziskavo potreb uporabnikov tovrstnih jadrnic. To so bili tako športni kot potovalni jadralci in njihovi družinski člani. Na podlagi ugotovitev so bili pripravljeni številni predlogi. To je zajemalo tudi izdelavo makete čolna iz kartona v pravem merilu, da bi podprli hiter, iterativen razvoj. Preden so bile ugotovitve vključene v končni izdelek, jih je ponovno temeljito ovrednotila izbrana skupina uporabnikov, preden so se odločili za proizvodnjo.

Razporeditev jadrnice vključuje tri kabine in bivalni prostor, ki je dovolj velik za šest ljudi in tako kot nalašč za kratke pobege ali daljša potovanja z družino ali prijatelji.

"Izjemno ponosni in počaščeni smo, da smo za našo zasnovo jadrnice First 36 prejeli nagrado Yacht of the Year. Ta nagrada je dokaz našega trdega dela in predanosti ustvarjanju inovativnih izdelkov, ki temeljijo na potrebah uporabnikov."
Luka Stepan, direktor podjetja Sito

O nagradi 

Nagrada Yacht of the Year Award je vsakoletna prireditev, ki jo organizira navtični sejem Boot Düsseldorf v sodelovanju z založniško hišo Delius Klasing, ki stoji za priljubljeno revijo Yacht. Za podjetje Sito je ta nagrada še posebej pomembna, saj predstavlja njihovo strokovno znanje in potrjuje, da je njihov uspešen pristop k oblikovanju izdelkov, ki temelji na raziskavah uporabnikov in iterativnem razvoju predlogov.  

First 36 podjetja Beneteau s široko krmo in dvema krmiloma odraža sodobno, radikalno zasnovo jahte. Kljub močni konkurenci prostorna 11-metrska jadrnica iz francoske ladjedelnice navdušuje predvsem s svojo sodobno obliko. in impresivnim zmogljivostnim potencialom.

1_FIRST_36_image_interior.jpg

10b_FIRST_36_bathroom_toilet_dual.jpg

Sito: inovativnost in razumevanje potreb uporabnikov

Zmaga na tekmovanju Yacht of the Year Award poudarja zavezanost Sita ustvarjanju inovativnih izdelkov, ki temeljijo na potrebah uporabnikov. Njihova predanost oblikovanju izdelkov z resničnimi uporabniškimi koristmi je pripeljala do te prestižne nagrade, ki potrjuje trdo delo in strokovno znanje na področju oblikovanja izdelkov.

Sito je regionalni oblikovalski studio, osredotočen na razvoj izdelkov in storitev, s katerimi tako domači kot tuji naročniki lahko uresničijo svoje ambiciozne strateške cilje. Posebnosti Sita sta odprto razmišljanje in poglobljeno razumevanje želja naročnika, kar dosegajo z nekajdeset leti izkušenj na področju obvladovanja produktnih ciklov, vpeljevanja izdelkov na trg in izpeljave izboljšav.
​​​​​​
 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano