Nestrpno odštevamo do obiska razprodanega beneškega karnevala

Dogodki

03. Februar 2023

Nestrpno odštevamo do obiska razprodanega beneškega karnevala

Na edinstven karneval, verjetno najbolj čaroben med vsemi na svetu, člani SBC odhajajo v soboto, 18. februarja. V klubu nas veseli, da ste se za pristno doživetje karnevalskega utripa, ki ga spremljajo čudovite maske, veličastna arhitektura in vrvež, odločili v tako velikem številu.

Beneški karneval se uvršča med pet največjih karnevalov na svetu, po prepoznavnosti pa je nedvomno na prvem mestu. Letno ga obišče tri milijone ljudi z vsega sveta. Tradicija karnevala sega skoraj tisoč let nazaj, Benečani so ga prvič uprizorili leta 1162 po zmagi nad takratnim oglejskim patriarhom. Karneval je posebej znan po slikovitih in raznovrstnih maskah. 

Beneške maske so narejene iz različnih materialov – iz usnja, porcelana, celo iz beneškega stekla –, danes jih je največ iz mavca, ki je najbolj hvaležen za oblikovanje in dekoracijo. Zakaj so bile maske v preteklosti tako priljubljene? Zakrile so poreklo, stan, tudi spol, z zakritimi obrazi so se lahko ljudje vsaj za kratek čas prestavili v tujo kožo. Atrakcija Benetk pa niso samo maske, ampak tudi njihova mogočna arhitektura, izročilo in bogata zgodovinska tradicija.Priznamo, da že nestrpno odštevamo in se veselimo sobote, 18. februarja, ko skupaj odrinemo na pot!

Mi že nestrpno odštevamo in se veselimo sobote, 18. februarja, ko v vaši družbi odrinemo na pot!

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano