Lumarjev spektakel na Pohorju: kdo bo najhitrejši?

Člani

08. Februar 2023

Lumarjev spektakel na Pohorju: kdo bo najhitrejši?

Podjetje Lumar to nedeljo, 12. februarja, vabi na odprto državno prvenstvo v vzponu za turne smučarje na Pohorju. Da bo tekmovanje še bolj zanimivo, se bodo s turnimi smučarji pomerili gorski, trail in drugi tekači. Kdo bo hitrejši?

Štart državnega prvenstva bo na snežnem stadionu pod Pohorjem v Mariboru (334 metov nadmorske višine), cilj na vrhu pohorske vzpenjače pri Bellevueju (1040 metrov nadmorske višine). Trasa vzpona bo potekala mimo Trikotne jase in koče Luka. Skupaj je to 700 metrov vzpona

Lumar, član SBC - Kluba slovenskih podjetnikov, je pripravil tudi pester spremljevalni program. Vsi rekreativni turni smučarji in ljubitelji teka in hoje bodo lahko v areni snežnega stadiona pod Pohorjem, med 10. in 14. uro, preizkusili turnosmučarsko in tekaško opremo Elan in Extreme Vital.

lumar vertikal.png

PROGRAM:
10.00-14.00 Testiranje turnosmučarske in tekaške opreme (Snežni stadion pod Pohorjem)
15.30-16.30 Prijave udeležencev Lumarjev vertikal (Snežni stadion pod Pohorjem)
16.45 Štart mladincev (Trikotna jasa)
17.00 Skupinski štart preostalih kategorij (Snežni stadion pod Pohorjem)
18.30 Slavnostna razglasitev (Snežni stadion pod Pohorjem)

Za dodatne informacije o tekmovanju in programu je na voljo Robert Pritržnik (TSK Lima) na 041 772 135 in na robertpritrznik@yahoo.com.

In še zanimivost: turnosmučarski vertikal postaja vedno bolj priljubljen in zanimiv športu, ki bo sestavni del programa olimpijskih iger leta 2026.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano