(fotozgodba) Na klubskem dogodku o izkušnjah z zaposlovanjem delavcev iz Nepala in Filipinov

Dogodki

24. Februar 2023

(fotozgodba) Na klubskem dogodku o izkušnjah z zaposlovanjem delavcev iz Nepala in Filipinov

V sredo, 22. februarja, je v SBC Loungeu potekal klubski dogodek na temo zaposlovanja tujcev. Gostili smo poznavalce kadrovskega področja, ki so predstavili potek iskanja ustreznih kadrov na Daljnem vzhodu, in izzive, s katerimi se pri tem soočajo. 

Mani Raj Khvatiwada iz Nepala in Kay Quintos s Filipinov sta lastnika kadrovske agencije in se s pridobivanjem kadrov za tuje trge ukvarjata že vrsto let. Grega Bizjak je direktor skupine SIGR BIZJAK in član SBC – Kluba slovenskih podjetnikov, ki zaposluje delavce z Daljnega vzhoda. 

Gostje so spregovorili o tem, kako poteka iskanje ustreznih kandidatov za zaposlitev in s kakšnimi izzivi se pri tem soočajo. Grega Bizjak je poleg izkušenj z zaposlovanjem tujcev predstavil nevarnosti in tveganja, ki jih podjetje prevzame, če se odloči za zaposlitev tujcev, še zlasti iz bolj oddaljenih držav.

Izkušnjo je predstavilo tudi podjetje Modri val, prav tako član SBC. Podjetje je v preteklosti zaposlovalo veliko tujcev, a so se odločili, da bodo namesto tega povečali osebne dohodke obstoječim zaposlenim, tudi tako, da so temu prilagodili poslovne cilje in ne težijo več h konstantni rasti. Ena od ovir pri zaposlovanju tujcev je nepoznavanje jezika, opazne so precejšnje kulturne razlike in drugačne delovne navade, omenili so tudi visoke stroške zaposlitve.

SBC članom nudi pomoč in podporo pri postopkih zaposlovanja tujcev v Sloveniji.
Kontakt: global@sbc.si.

DSC08222 - crop.jpg

DSC08240 - crop.jpg

DSC08263 - crop.jpg

DSC08255 - crop.jpg

DSC08261 - crop.jpg
 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano