35 zlatih odličij GZS za najboljše pekovske izdelke družbi Don Don

Člani

20. Februar 2023

35 zlatih odličij GZS za najboljše pekovske izdelke družbi Don Don

Gospodarska zbornica Slovenije - Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) je družbi Don Don podelila 34 zlatih odličij v kategoriji pekovskih izdelkov, zlato priznanje v kategoriji svežih slaščic pa je prejel krof z mareličnim nadevom.

GZS je na 23. strokovnem ocenjevanju kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, testenin, keksov in slaščic, podjetju Don Don podelila 35 zlatih odličij za odlične pekovske izdelke.

»Slovenci imamo izredno bogato krušno dediščino in vemo, kaj je dober kruh. Zato ostajamo zvesti vsemu dobremu v tradicionalni pripravi kruha. Hkrati si nenehno prizadevamo za razvoj izdelkov, ki so priporočljivi za uravnoteženo prehrano potrošnikov,« je povedal Boris Viktorovski, direktor podjetja Don Don.

Letos so zlata pekovska odličja, pod blagovno znamko Pekarne Grosuplje in Don Don, prejeli Babičin beli kruh, Babičin koruzni kruh, Babičin temni kruh, Babičin pisani kruh, BIO babičin kruh, Domača peka, Domača peka temna, Krajcar beli, Krajcar polbeli, Krjavelj, Malnar, Matevž, Skorjavc, Skorjavc temni, Sosed, Korošec, Craft beli, Hud kruhek brez kvasa, Huda štručka brez kvasa, Huda koruzna štručka brez kvasa, Kruhek Zdravko, Pirin polnozrnati kruh, Proteinc, Polnozrnati kruh z lanom, Ovseno koruzni kruh, Vaška peka bela, Vaška peka temna, Proteinski kruh s chia semeni, Kruh brez kvasa s semeni, Hrustavc, Hrustavc temni, Beljakovinski kruhek, ter pakirana Kruh s semeni narezan in Koruzni kruh narezan.

V kategoriji svežih slaščic je zlato odličje ponovno prejel krof z marelično marmelado blagovne znamke Tvojih 5 minut.

Tradicionalno 23. senzorično ocenjevanje kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic je tudi letos izvedla neodvisna komisija pod okriljem Sekcije za pekarstvo pri GZS-ZKŽP.

»Slovenski trg vsako leto preskrbimo s 15.000 tonami naših izdelkov. Zato zelo resno jemljemo našo odgovornost do kupcev. Stremimo k razvoju prvovrstnih izdelkov, ki so pomemben del zdrave prehrane. V preteklem letu smo tako na trg uspešno lansirali Polnozrnati kruh z lanom, ki ga je Inštitut za nutricionistiko prepoznal kot Inovativno živilo leta 2023 v skupini polnozrnatih izdelkov,« je še dodal direktor družbe.Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih FacebookInstagram in LinkedIn.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano