(video) Ko bom velik, bom podjetnik

Dogodki

30. Januar 2023

(video) Ko bom velik, bom podjetnik

SBC – Klub slovenskih podjetnikov in dobrodelna ustanova Rdeča žoga z družabno igro Igrivi izzivi spodbujata podjetnost pri mladih in sporočata: vsak lahko postane podjetnik in naredi nekaj dobrega zase in za skupnost.

V SBC – Klubu slovenskih podjetnikov dobrodelnost povezujemo s spodbujanjem podjetniškega duha pri otrocih, z namenom predati sporočilo, da lahko na ta način spreminjajo in izboljšujejo svet, tako zase kot za druge. Sporočilo o lepoti podjetniškega poklica prinaša tudi družabna igra Igrivi izzivi, ki smo jo v SBC – Klubu slovenskih podjetnikov in dobrodelni ustanovi Rdeča žoga razvili s članom kluba, podjetjem Value-add games, ki je specializirano za razvoj družabnih iger.

»Na mizi imamo zares inovativen produkt, s katerim bomo podjetništvo in podjetnost skušali približati otrokom, predvsem tistim iz zadnje triade osnovne šole,« pravi Jerneja Lampret, direktorica projektov pri SBC in soavtorica igre.

Družabno igro so pred dnevi prvi zaigrali otroci na osnovni šoli Brinje v občini Grosuplje, ki so bili nad izzivom navdušeni.

Igrivi izzivi - OŠ Brinje - januar 2023-7 - crop.jpg

Sporočilo, da je podjetnost pozitivna lastnost

SBC in Rdeča žoga z igro Igrivi izzivi spodbujata podjetnost in podjetništvo med mladimi po vsej državi. Igra prinaša tudi sporočilo dobrodelnosti. »Namizna igra ima tudi dobrodelno noto. S tem, ko jo bodo igrali šoloobvezni otroci, bomo zajeli tudi tiste iz socialno ogroženih družin. Naš prispevek k dobrodelnosti pri tem bo, da tudi otrokom iz socialno ogroženih družin, brez etiketiranja sporočimo, da je podjetništvo lahko njihova izbira za boljše življenje. Če ne podjetništvo, pa vsaj to, da se splača biti podjeten.«

V februarju bodo igro spoznali osnovnošolci v celjski regiji, sledile bodo še druge regije. Pomembno je, da se z igro krepijo tudi vezi med mladimi in podjetniki, člani SBC, v lokalnem okolju, kjer bodo ti sodelovali pri predstavitvi igre in predstavili podjetniški poklic. 

Pomoč ukrajinskim otrokom

SBC in Rdeča žoga sta lani prinesla nekaj svetlih žarkov ukrajinskim otrokom. Tovornjaka iz Slovenije sta jim pomoč v obliki najnujnejših življenjskih potrebščin, ki so jo zbrali člani SBC, prepeljala tja, kjer jo najbolj potrebujejo – v Ukrajino.

Odprta vrata za dobrodelnost 

Dobrodelne aktivnosti Rdeče žoge potekajo ves čas in so usmerjene v pomoč najbolj ranljivim mladim. Če želite prispevati in pomagati, bomo veseli vaše pobude na: jerneja.lampret@sbc.si. 

Oglejte si video o igri Igrivi izzivi: 

Igrivi izzivi-namizna igra-komplet - CROP.jpg

 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano