Velik uspeh: Akrapovič bo opremljal ekipo Repsol Honda Team v MotoGP

Člani

26. Januar 2023

Velik uspeh: Akrapovič bo opremljal ekipo Repsol Honda Team v MotoGP

Podjetje Akrapovič je s podjetjem Honda Racing Corporation sklenilo novo tehnično partnerstvo: v sezoni 2023 bo s svojimi izpušnimi sistemi začelo opremljati ekipo Repsol Honda Team v prvenstvu MotoGP.

Podjetji sta se dogovorili za večletno sodelovanje, v sklopu katerega slovenski proizvajalec postaja uradni dobavitelj izpušnih sistemov za HRC v kraljevem razredu svetovnega motociklističnega prvenstva.  Obe podjetji, ki sta predani dirkanju in doseganju najvišjih lovorik, bosta z uporabo napredne tehnologije in inženirskih rešitev izpušni sistem za Hondo RC213V v nadaljevanju še izpopolnjevali.

Za sezono 2023 sta skupaj razvili kompletni izpušni sistem iz titana za Hondo RC213V, njuna želja pa je nadgraditi že tako dolg seznam skupnih dirkaških uspehov z novimi. Podjetje Akrapovič izdeluje izpušne sisteme že od leta 1991, pohvali pa se lahko z bogato bero lovorik v MotoGP, WorldSBK, EWC, MXGP in drugih prvenstvih, ki so jih v tem času z njegovo pomočjo dosegle različne dirkaške ekipe. Tako kot Honda ima tudi podjetje Akrapovič dirkanje v krvi, saj je svoje tehnične spretnosti razvilo prav na dirkaških stezah. Prvi naslov svetovnega prvaka je za podjetje leta 2000 dosegel Colin Edwards na Hondi RC51 v prvenstvu WorldSBK.

 

 

Slavko Alojz Trstenjak, vodja oddelka tekmovalne podpore pri podjetju Akrapovič:

»Razširitev sodelovanja s Hondo Racing Corporation na prvenstvo MotoGP je za nas velika čast in nadgrajuje partnerstvo, zapisano v zgodovino z naslovoma svetovnih prvakov v WorldSBK in zmagami na dirkah za 8 ur Suzuke. Veseli nas, da so pri ekipi Repsol Honda Team podjetje Akrapovič z več kot dvajsetletnimi izkušnjami z dirkalniki kraljevega razreda prepoznali kot zelo sposobnega tehničnega partnerja za skupen razvoj izpušnega sistema za RC213V.«Tetsuhiro Kuwata, direktor pri HRC – generalni direktor divizije za dirke:

»Veseli nas, da je podjetje Akrapovič od sezone 2023 naš novi tehnični partner. Podjetje se lahko pohvali z izjemnimi dosežki v najrazličnejših dirkaških serijah, kjer so, ravno tako kot Honda, razvijali svoje tehnično znanje. V sklopu tega partnerstva bomo skupaj z njimi izpopolnjevali izpušni sistem za Hondo RC213V. Prepričani smo, da bo naše sodelovanje uspešno in bo poskrbelo za nadaljnji razvoj.«

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih FacebookInstagram in LinkedIn.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano
To spletno mesto varuje Google reCAPTCHA in veljata Politika zasebnosti in Pogoji storitve.