SBC praznuje: »Postavili smo visoka merila!«

Stališča

06. Januar 2023

SBC praznuje: »Postavili smo visoka merila!«

Na današnji dan pred 9. leti se je 36 najuspešnejših slovenskih podjetnikov povezalo v SBC – Klub slovenskih podjetnikov. 

Skupna fotografija-člani.jpg

Skupinska fotografija ustanovnih članov SBC - Kluba slovenskih podjetnikov, 6. januar 2014

Postavili so visoka merila in temeljni kamen kluba, ki si prizadeva za izboljševanje poslovnega okolja in za prepoznavnost ter ugled kluba, posledično pa tudi poštenega podjetništva v Sloveniji. 

Ob tej priložnosti se vsem ustanovnim članom, ki so leta 2014 tako pogumno stopili v ospredje, čestitamo in se jim hkrati zahvaljujemo, da so jasno in glasno povedali, da brez podjetne Slovenije ne bo možno doseči pozitivne družbene blaginje.

Ustanovni član Mitja Povše, Povše metal: »Ob ustanovitvi SBC kluba so bila postavljena visoka merila za članstvo in poslanstvo kluba. Navdihuje dejstvo, da klub ne odstopa od zastavljenih meril in ima že skoraj 400 članov. Vizija kluba je postala širša, kot smo si predstavljali ob ustanovitvi in poleg pomembnosti podjetništva sporoča tudi, da se moramo posvetiti mladim ter prihodnosti Slovenije, saj bo le tako poskrbljeno za vsakega prebivalca naše države. Upam, da se nam vsi enako misleči podjetniki pridružijo še v tem letu, da bomo z novimi močmi in idejami lažje in hitreje uresničevali obstoječe in novo zastavljene cilje.«
»Ko je Uroš (op.p. Uroš Slak, idejni oče in prvi izvršni direktor) razložil idejo o oblikovanju kluba, kjer bo članstvo pogojeno z zelo strogimi, vendar merljivimi pogoji, sem bil poln pričakovanja. Danes lahko potrdim, da so vsa pričakovanja bila presežena, predvsem na področju izmenjave izkušenj, znanja in povezovanja med člani. Praktično v vsakem trenutku, za vsako področje najdemo v klubu osebo, ki bo znala in bo z veseljem pomagal,« se začetkov in vse do danes spominja ustanovni član Peter Ladič, Intera.

Že skoraj 400 članov za boljšo družbo
Klub je v vseh teh letih že močno okrepil svoj glas v javnostmi in ne samo to, iz prvotnih 36 ustanovnih članov, klub danes povezuje že skoraj 400 slovenskih podjetnikov, ki poslujejo nadpovprečno uspešno in so do poslovnih rezultatov prišli z lastno idejo ali kot nasledniki družinskih podjetij in z lastnim trudom. Vizija kluba tako ostaja, da postane družbeno najbolj prepoznaven klub, ki z zgledom poštenega podjetništva spreminja dogajanje v slovenski družbi. 

Drage članice in člani, vse najboljše za pravljičnih 9 let.
Ekipa SBC
 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano