Revija Forbes na lestvico uvrstila slovenski hotel, lastnik član SBC

Člani

13. Januar 2023

Revija Forbes na lestvico uvrstila slovenski hotel, lastnik član SBC

Ameriški poslovni medij Forbes je na svojo lestvico "Offbeat New Places To Stay For 2023" uvrstil tudi slovenski hotel. Na seznam novih destinacij, ki jih priporočajo za obisk v letu 2023, se je tako uvrstil butični hotel Milka nad jezerom Jasna v Kranjski Gori, čigar solastnik je tudi član SBC Boštjan Bandelj.

hotel milka.jpg

Gre za izbor 21 »nenavadnih novih krajev« v letošnjem letu oziroma seznam novoodprtih destinacij, ki navdušujejo z edinstvenim dizajnom in sijajnimi lokacijami, ki jih ločujejo od konkurence.

hotel milka 3.0.jpg

»Čeprav smo vrata butičnega hotela in restavracije Milka odprli šele v začetku poletja, smo zadovoljni, da smo poleg gostov navdušili tudi strokovno javnost. Septembra je restavracija Milka pod taktirko chefa Davida Žefrana prejela Michelinovo zvezdico. Že od vsega začetka je bil naš cilj, da Milka pomembno doprinese h globalni prepoznavnosti Slovenije kot turistične destinacije, ki s čudovito naravo, gostoljubjem in nepozabnimi doživetji očara domače in tuje goste. Navdušeni smo, da lahko modernemu popotniku na ustvarjalen način prikažemo avtentičen pogled na slovensko gastronomijo in kulturo. Ponosni smo na vse, ki so s svojim znanjem in izkušnjami soustvarili prepoznaven butični hotel in ki vsak dan gosta postavijo na prvo mesto,« je za SBC zapisal solastnik Boštjan Bandelj.

Forbes je v obrazložitvi zapisal, da petzvezdnični hotel Milka leži v objemu Julijskih Alp in da gre za skrito oziroma še svetovno neprepoznano čudežno deželo.

»Lastniki, ekipa lokalnih mladih strokovnjakov, so celoten projekt vzeli kot priložnost za ustvarjanje najboljšega srečanja s slovensko kulinariko in kulturo.«

Hotel Milka

Lastnika hotela sta brata Matej in Boštjan Bandelj. Slednji je član SBC – Kluba slovenskih podjetnikov in je že več let udeleženec lestvice najbogatejših Slovencev, ki jo pripravlja revija Manager.

Boštjan Bandelj oziroma njegovo podjetje Belektron se primarno ukvarja s trgovanjem z emisijskimi kuponi, torej z dovolilnicami za izpuste ogljikovega dioksida, ki jih izdaja EU.

Hotel se ponaša s čudovitim razgledom na jezero Jasna in alpsko pokrajino, ima le šest sob, vsaka je oblikovana drugače, wellness kotiček s savno za dva, v pritličju pa je restavracija, ki je letos po le treh mesecih delovanja dobila Michelinovo zvezdico.

hotel milka 2.0.jpg

»Milka je novo butično doživetje v srcu Julijskih Alp. Smo mlada ekipa s skupno željo – oblikovati prostor, kjer lahko modernemu popotniku na ustvarjalen način prikažemo avtentičen pogled na slovensko kuhinjo in kulturo,« so še zapisali na spletni strani hotela Milka.

hotel milka 1.0.jpg

Fotografije: Facebook Boutique Hotel & Restaurant Milka

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih FacebookInstagram in LinkedIn.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano