Za podjetnika leta nominirana kar dva člana SBC

Člani

08. December 2022

Za podjetnika leta nominirana kar dva člana SBC

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije bo na Brdu pri Kranju podelila prestižno priznanje Podjetnik leta 2022. Med štirimi nominiranci sta kar dva člana SBC – Kluba slovenskih podjetnikov: Ivan Cajzek, ustanovitelj in lastnik podjetja GIC Gradnje, in Miha Lavtar, ustanovitelj in lastnik podjetja Optiweb. Priznanje Podjetnik leta prepoznava podjetnike, ki so vzor odličnosti in kakovosti poslovanja.

Ivan Cajzek je direktor in lastnik družinskega podjetja GIC Gradnje, d. o. o., ki v gradbeni dejavnosti uspešno posluje že več kot 32 let. V tem obdobju so uspešno dokončali več kot tisoč projektov. Gradijo poslovne, gospodarske, industrijske in turistične objekte, izvajajo sanacije in adaptacije ter obnavljajo kulturno dediščino. Poleg tega gradijo in vzdržujejo infrastrukturo ter izvajajo inženirske storitve, so v utemeljitvi nominacije zapisali pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. 

Njihovi konkurenčni prednosti sta fleksibilnost in prilagodljivost zahtevam kupcev in naročnikov, lastni viri in visoko usposobljeni lastni kadri. Timsko delo in prenos znanja na sodelavce sta poleg skrbnega pristopa, kakovostne izvedbe in dolgoletnih izkušenj osnova za uspešno realizacijo najzahtevnejših projektov, poudarjajo pri zbornici. 

Miha Lavtar, ustanovitelj in direktor podjetja Optiweb, že 13 let uspešno vodi ekipo specialistov za izboljšanje pojavnosti na spletu. V podjetju vsakodnevno nastajajo spletni konfiguratorji, sistemi za upravljanje s podatki o izdelkih (PIM) ter digitalne oglaševalske kampanje. Lavtar je podjetniško pot začel z optimizacijo za iskalnike, nato pa iz leta v leto širil tako ponudbo storitev kot krog sodelavcev. Danes Optiweb pod eno streho združuje več kot 70 spletnih specialistov, kar ga uvršča med večje slovenske digitalne agencije, svoje poslovanje pa postopoma utrjuje tudi onkraj državnih meja, so pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije utemeljili njegovo nominacijo.

Lavtar je v poslovnih krogih znan kot vodja z integriteto, ki vedno deluje v dobrobit soljudi. Optiweb si prizadeva voditi z inovacijskimi pristopi in trajnostno miselnostjo, ob tem pa dosledno skrbi za zadovoljstvo zaposlenih in finančno uspešnost. Z odločnostjo in čutom za družbeno odgovornost pozitivno vpliva na lokalno okolje, ki poleg sodelavcev vključuje podjetniške mentorirance, so med drugim še poudarili v utemeljitvi.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano