Podjetno naprej: Naturalica Foods, proizvodnja čokolade in turizem

Člani

06. December 2022

Podjetno naprej: Naturalica Foods, proizvodnja čokolade in turizem

Družbeno odgovorna in večkrat nagrajena oddaja na RTV Sloveniji - Prava ideja!, ki jo od leta 2008 vodi Edita Malnar Cetinski, se je zdaj preimenovala v oddajo Podjetno naprej. In prav v tej oddaji smo lahko pred dnevi gledali zgodbo o uspehu našega člana Uroša Mlakarja, podjetje Naturalica Foods oziroma vsem nam bolj prepoznavno njegovo blagovno znamko Teta Frida.

Podjetno naprej cover 4.0.jpg

Kot je voditeljici oddaje povedal simpatičen Mariborčan, je svoje prvo podjetje ustanovil, še preden je maturiral. Od takrat se je podpisal pod kar nekaj podjetniških zgodb, zadnja leta pa prepoznavnost krepi s podjetjem Naturalica Foods in z lastno blagovno znamko Teta Frida.

Glavna dejavnost podjetja je proizvodnja 100-odstotno naravnih sladic, sladoledov in čokoladnih izdelkov; ponujajo jih v devetih franšiznih lokalih in na 250 prodajnih mestih po državi. Izdelke Teta Frida, ki se ponašajo tudi s prestižnimi mednarodnimi nagradami, so letos začeli izvažati v Švico, Nemčijo in na Poljsko.

»Teta Frida se je začela z gradbenim projektom, ki se je skoraj izjalovil, v nekem trenutku sem bil dolžan več milijonov evrov, a sem ga na srečo uspešno zaključil. Takrat sem imel kavarno, za katero nisem našel najemnika. To je bil začetek, ostalo je zgodovina.«

Podjetje je kljub številnim izzivom izkoristilo krizo med epidemijo za rast – preselili so se v nove proizvodne prostore, posel s čokolado pa povezali s turizmom in v Mariboru ob Dravi odprli razkošno čokoladno glampinško vas. Pred njimi je dvomilijonska naložba v avtomatizacijo in širitev proizvodnih zmogljivosti.

»Danes ustvariti lastno zgodbo mi je ravno zaradi vseh izkušenj, toliko lažje. Razumem medije, razumem marketing in tudi gradbene izkušnje mi pri vseh naših podvigih, pridejo še kako prav. Ko ustvarjaš svojo zgodbo, si odgovoren samemu sebi. Ko sem delal za druge, sem se ves čas ukvarjal s tem, ali bo všeč naročnikom, partnerjem. Danes pa se moram pogovoriti predvsem sam s seboj.«

Podjetniški vizionar Uroš Mlakar pa je v oddaji še razkril, da je na prav poseben način povezan z Afriko, še posebej z državo Liberija, kjer s tamkajšnjim lokalnim prebivalstvom razvijajo poseben socialni projekt. Kaj vse ga veže še na to najstarejšo afriško državo, pa si lahko pogledate v spodnjem videu.

Podjetno naprej cover foto.jpg

Vir: https://4d.rtvslo.si/arhiv/podjetno-naprej/174919248

 Spremljajte nas na družbenih omrežjih FacebookInstagram  in LinkedIn.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano