Kronoterm prejel prestižno nagrado »Iz roda v rod si inženirstvo utira pot«

Člani

21. December 2022

Kronoterm prejel prestižno nagrado »Iz roda v rod si inženirstvo utira pot«

Na slavnostni prireditvi Akademija strojništva 2022 je Kronoterm, ki je ustanovni član SBC - Kluba slovenskih podjetnikov, prejeli priznanje »Iz roda v rod si inženirstvo utira pot« za uspešen prenos lastništva podjetja na mlajšo generacijo. 

Priznanje Iz roda v rod si inženirstvo utira pot nam je Zveza strojnih inženirjev Slovenije v okviru prireditve Akademija strojništva 2022 podelila za uspešen prenos družinskega podjetja s starejše na mlajšo generacijo in s tem prenosa znanja ter skrb za razvoj inženirstva v Sloveniji. Prireditev je potekala v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani, nagrado sta prevzela ustanovitelj podjetja Rudi Kronovšek in sin ter solastnik in direktor podjetja Bogdan Kronovšek.

Rudi Kronovšek je v posnetku v okviru prireditve izpostavil, da je zgolj četrtina prenosov lastništva na mlajše generacije uspešna. »Nagrada je prijetno presenečenje. Ta nagrada je priznanje in zahvala za dober prenos podjetja iz starejše na mlajšo generacijo, tudi sam sem s prenosom zelo zadovoljen, kajti uspeh podjetja in razvoj izdelkov se nadaljuje občutno bolj pospešeno kot bi pričakoval,« je povedal v svojem zahvalnem govoru. Izpostavil je njihove razvojne dosežke, še posebej na področju tihosti toplotnih črpalk.

Bogdan Kronovšek je ob prejetju priznanja dejal: »V veliko čast mi je ta nagrada in da so pri Akademiji strojništva prepoznali zgodbo Kronoterma in prenosa inženirstva na naslednje generacije kot vzorno, dobro in omembe vredno. Seveda velika zahvala ustanoviteljema, očetu in mami, da sta nam prepustila podjetje v tako dobri kondiciji in z zelo pomembnimi vrednostami.«

Kronoterm nagrada 4.0.jpg

V svojem govoru je še poudaril, da podjetju Kronoterm priznanje veliko pomeni, ker prihaja iz rok inženirjev, saj je inženirstvo tista ljubezen, ki jih vsak dan žene pri razvoju in delu. 

Prejeto priznanje je še toliko bolj pomembno in vzpodbudno, saj so letos praznovali 30. obletnico ustanovitve podjetja ter so še vedno z velikim naskokom vodilni slovenski razvijalec in proizvajalec toplotnih črpalk v Sloveniji.

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih FacebookInstagram in LinkedIn.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano