(VIDEO) 5 hitrih vprašanj: Kako je uspelo Igorju Akrapoviču?

Člani

21. November 2022

(VIDEO) 5 hitrih vprašanj: Kako je uspelo Igorju Akrapoviču?

Le kdo ne pozna izpušnih sistemov Akrapovič? Ampak ali ste vedeli? Ekipa Igorja Akrapoviča, ki je podpredsednik SBC, je v dobrih 30 letih iz garažnega podjetja, ustvarila podjetje z okoli 150 milijonov evrov prihodkov, ima 1700 zaposlenih, slabih 58 tisoč evrov dodane vrednosti na zaposlenega in 20 milijonov evrov čistega dobička.

Igor Akrapovič bo na Festivalu podjetništva »Iz krize v boljšo družbo« eden od osrednjih gostov. Na osrednjem dogodku, ki bo v sredo, 23. novembra, se bodo najboljši slovenski podjetniki pogovarjali - kako v zaostrenih razmerah najti pravi podjetniški recept in pomagati, da družba postane boljša. Za SBC portal pa je Igor Akrapovič spregovoril o svoji podjetniški poti.

Igor_Akrapovic_and_helmet.jpg

Kakšni so vaši podjetniški začetki?

Že odkar pomnim, so me navduševali motocikli in z njimi povezana tehnika, zato sem še v času svoje aktivne dirkaške kariere predeloval in izboljševal dirkaške motocikle, najprej zase, potem pa tudi za prijatelje, ki so bili moji konkurenti. Z zaslužkom s temi predelavami kompletnih motociklov sem si financiral nastope na dirkah. Zame so bile predelave skoraj tako zanimive kot samo dirkanje, zato je bilo nekako naravno, da sem kupil stroj za krivljenje cevi in vse skupaj se je začelo. Največjo priložnost sem videl na področju izpušnih sistemov, saj je bilo takrat na trgu res kar dosti konkurence, le malo pa tehnično in performančno razvitih produktov, tako da je bilo možnosti za razvoj in izboljšave veliko. Najprej smo se osredotočali na izpušne sisteme za dirkalne motocikle in s tehnološko sodobnimi izdelki izoblikovali bogato tradicijo, s tega področja pa se nato hitro razširili na splošni motociklistični in pozneje še na avtomobilistični trg.

Kaj ja za vas odgovorno podjetništvo?

Odgovorno podjetništvo je po mojem prepričanju, da podjetnik in zaposleni v njegovem podjetju stremijo k razvoju podjetniške ideje na skrben, odgovoren način in pri tem gojijo dobre odnose, so pošteni in delavni. Odgovoren podjetnik je tako tisti, ki prva leta dobička ne zapravlja za nakup luksuznih dobrin, ampak ga vlaga v podjetje.

Pišete zgodbo o uspehu, kaj vas žene dalje, kaj vas inspirira?

V podjetju smo ves čas usmerjeni v razvoj popolnega izdelka, v ospredju so inovacije, raziskave in uporaba vrhunske tehnologije in najsodobnejših materialov. Razvoj in vedoželjnost nas ženeta, stalno iščemo rešitve, kako izdelke izboljšati, kako jih nadgraditi in narediti še zanimivejše za kupce. Razvoj se nikoli ne bo končal, saj je tehniko vedno mogoče nadgraditi.

Igor_Akrapovic_and_robot.jpg

V čem ste drugačni, boljši od konkurence?

Moja osebna usmeritev je težnja k tehnični perfekciji, k uporabi najnovejše in najsodobnejše stanje tehnike. V svojem segmentu lahko razvijemo in proizvedemo res izredno dovršene produkte.

S čim se radi pohvalite?

Rad se pohvalim, da so v našem podjetju zaposleni motivirani sodelavci z izjemnim znanjem. Izjemno smo ponosni in zadovoljni z našimi dosežki na športnem področju in s sodelovanjem z mnogimi vrhunskimi znamkami iz avtomobilskega in motociklističnega sveta.

Spremljajte nas na družbenih omrežjih FacebookInstagram  in LinkedIn.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano