Spoznajte Steve Jobsa trajnostnega razvoja

Dogodki

07. November 2022

Spoznajte Steve Jobsa trajnostnega razvoja

Na prvem vseslovenskem Festivalu podjetništva, katerega osrednji namen je promocija odgovornega in v prihodnost usmerjenega podjetništva, se nam bo pridružil poseben gost. 

Gunter Pauli je svetovno znan ekonomist, podjetnik, pisec in avtor koncepta ter mednarodne knjižne uspešnice The Blue Economy (Modro gospodarstvo, op. a.), ki so ga pri znanem ameriškem mediju The Huffington Post po zaslugi prodornih zamisli in pristopov poimenovali za Steva Jobsa trajnosti.Pauli slovi po tem, da želi odpraviti onesnaževanje in pokazati, da bo ta odprava izjemno donosna.

10 let, 100 inovacij, 100 milijonov delovnih mest! Gre za projekt podjetnika in ekonomista Gunterja Paulija, o katerem se zdaj posvetujejo po vsej Aziji.

Gunter Pauli, dobro si zapomnite to ime, saj že močno spreminja 21. stoletje. Tudi v prihodnosti bomo priča enaki dinamiki skepticizma, nasprotovanja in sprejemanja, ki je zaznamovala odpravo suženjstva in apartheida, kar je redka priložnost. Za otroke 22. stoletja bo odprava onesnaževanja popolnoma očitna in si bodo zagotovo želeli živeti njegov družbeno-intelektualni ep in živeti v času njegovih junakov.

Imate vizijo do leta 2050?
»Ne moremo čakati do leta 2050 – to je predolgo. Imamo 5000 dni: to nas pripelje do leta 2027. To je še ena generacija več. Če tega ne bomo spremenili zdaj, bomo zamudili vlak. Mislim, da je mogoče nahraniti 12 milijard ljudi. Za rast ni omejitev – obstajajo pa omejitve za rast pri sedanjem poslovnem modelu. Zavedati se moramo, da naši poslovni modeli odpravljajo raznolikost in ustvarjajo standardizacijo. Lahko izberemo drug model in takrat bodo meje zelo drugače definirane.«

Kaj je modra ekonomija?
Situacija, ko se svet sooča z globalno krizo, je vedno priložnost tudi za nekaj novega, za gradnjo boljše družbe, večje trajnosti, boljših delovnih mest in več blaginje. Ekskluzivno tudi v Sloveniji, bo predstavljen koncept modre ekonomije kot možen odgovor za drugačno, do planeta in podjetništva odgovornejšo prihodnost. 


Na Festivalu podjetništva bomo tako predstavili tudi knjižno uspešnica Gunter Paulija Modra ekonomija 4.0, ki bo izšla v slovenskem jeziku. Ta ponuja nov, drugačen, odgovoren pristop k ustvarjanju vrednosti, razvoju in napredku. Je priložnost za inoviranje nove vrednosti, ustvarjanje novih delovnih mest in doseganje vzdržne poslovne in širše družbene rasti.

 

Želim naročiti knjigo Modra ekonomija

Modra ekonomija - prednaročila (do 23.11. 2022): 20,90 €Modra ekonomija - redna cena: 29,90 €

Modra ekonomija knjiga foto.jpg

O Gunter Pauliju

Gunter Pauli je rojen leta 1956 v Antwerpnu ( Belgija ), diplomiral je iz ekonomije na Univerzi Loyola (danes Univerza v Antwerpnu) leta 1979 v Belgiji in MBA na INSEAD v Fontainebleauju (Francija) leta 1982.

Dr. Pauli je izdal 25 knjig, ki so bile natisnjene v več kot 60 jezikih in 365 basni, ki otrokom prinašajo znanost in čustva. Po vsem svetu je bilo razdeljenih več kot 17 milijonov izvodov.

Ena izmed njegovih basni »Najmočnejše drevo« je na voljo v več kot 100 jezikih. Poleg tega je svetovalec in član upravnega odbora številnih mednarodnih nevladnih organizacij, pa tudi gostujoči profesor in raziskovalec na številnih univerzah.

Zavzema se za širjenje trajnostnih rešitev s socialno dimenzijo preko konferenc, izobraževanja mladih in knjig.

Gunter Pauli je oče petih sinov in ene hčere (posvojene). Ker tekoče govori sedem jezikov in je živel na štirih celinah, brez težav lahko rečemo, da je državljan sveta.

Spremljajte nas na družbenih omrežjih FacebookInstagram  in LinkedIn.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano