5 hitrih vprašanj: Spoznajmo SBC člana, start-up podjetje, ki se je izstrelilo med zvezde

Člani

17. November 2022

5 hitrih vprašanj: Spoznajmo SBC člana, start-up podjetje, ki se je izstrelilo med zvezde

Zagonsko podjetje Deltahub, ki je mladi član SBC – Kluba slovenskih podjetnikov, piše zgodbo o uspehu. V okviru Festivala podjetništva bodo tudi oni javnosti odprli svoja vrata.

Poleg tega pa nam bo lastnik podjetja Primož Erjavec v ponedeljek, 21. novembra, v Ljubljani (Kavarna Neubar v pritličju objekta NEU-Residences, Kolodvorska ulica 6a, Ljubljana) - v okviru podjetniškega pogovora 1 na 1, med drugim razkril - kakšni so bili njegovi podjetniški začetki, kaj so prednosti in kaj slabosti start-up podjetja in še in še.

DeltaHub je mlado hitro rastoče startup podjetje s predano ekipo. Le kdo ne pozna njihovo naslonjalo za zapestje Carpio, ki je bilo razvito skupaj z zdravniki, zato ima pravilno ergonomično obliko. Mi smo se pogovarjali z lastnikom in direktorjem Primožem Erjavcem. 

Primož Erjavec4.0.jpg

1. Kakšni so vaši podjetniški začetki?

Začeli smo kot ekipa 3 članov na podjetniškem tekmovanju v »Kikštarterju« v Kamniku (decembra 2018), kjer smo osvojili 3. mesto in dobili potrditev za našo idejo Carpio tudi iz strani uspešnih podjetnikov. Potem smo to idejo razvijali 1 leto in izdelali ter testirali preko 50 različnih prototipov  in nato končno odprli svoje podjetje (konec nov. 2019) ter povrnili svojo investicijo že v prvih 2 tednih obstoja.

2. Kaj ja za vas odgovorno podjetništvo?

Za nas je pomembno, da se naši zaposleni počutijo prijetno na delovnem mestu, da razpolagajo z vsemi sredstvi, ki jih potrebujejo za opravljanje dela in tudi skrb za njihovo zdravje. Hkrati pa z rastjo želimo vračati naši okolici in se tako poslužujemo različnih donacij v naših trenutnih zmožnostih.

3. Če bi mogli izpostaviti 3 dobre in 3 slabe plati podjetništva – kaj bi rekli?

Dobre: Svoboda do ustvarjanja, soočanje vedno z novimi stvarmi, delaš kar te veseli.

Slabe: Večje tveganje, večja odgovornost, več dela (včasih prazniki in dopusti ne obstajajo).

4. V čem ste drugačni, boljši od konkurence?

Naš Carpio smo razvijali skupaj z zdravniki in fizioterapevti ter tako dobili odličen ergonomski pripomoček s pridihom modernega industrijskega oblikovanja. Posebni smo tudi v pozornosti do uporabnika (od nakupnega procesa, unboxinga, do customer supporta), se trudimo čim več pogovarjat z njimi in na podlagi tega narediti »taprave« rešitve.

5. S čim se radi pohvalite?

Da naše izdelke uporabljajo zaposleni pri Google, Apple, Intel, Microsoft itd. Ter tudi zadovoljstvo naših strank, ki niso niti mogle uporabljati miške potem pa so sprobali Carpio in so njihove težave izginile.

Deltahub v številkah
- 17 sodelavcev,
- letno izdelajo cca 80.000 kosov,
- letošnji pričakovani prihodki: 2,5-3mio,
- vizija: leta 2030 vsaj 50 zaposlenih in 50mio prihodkov.
Spremljajte nas na družbenih omrežjih FacebookInstagram  in LinkedIn.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano