300 podjetnikov, 1000 mladih, 24 lokacij - največji podjetniški dogodek leta je tukaj!

Dogodki

21. November 2022

300 podjetnikov, 1000 mladih, 24 lokacij - največji podjetniški dogodek leta je tukaj!

Začel se je SBC Festival podjetništva 2022!

V 12 regijah po državi so najboljši slovenski podjetniki odprli svoja vrata in medse povabili 1000 mladih. Predstavljajo jim svoje znanje, tehnologijo, dosežke in izdelke. Sledijo podjetniški pogovori 1 na 1 v petih slovenskih krajih, na katerih podjetniki odstirajo zanimivosti svoje poklicne poti, vzpone, padce, dragocene lekcije in vodila na poti do uspeha.

Vrhunec večdnevnega vseslovenskega Festivala podjetništva 2022 bo v sredo, 23. novembra: osrednji gostje dogodka v Grand Plaza hotelu in kongresnem centru na Bavarskem dvoru v Ljubljani bodo odlični podjetniki - Igor Akrapovič (podpredsednik SBC, Akrapovič), dr. Jure Knez (podpredsednik SBC, Dewesoft), dr. Marko Bitenc (Kirurgija Bitenc), Nuša Pavlinjek (Roto Group) in Marko Lukić (Lumar IG).

Pridružil se jim bo poseben gost: Gunter Pauli, avtor koncepta in mednarodne knjižne uspešnice The Blue Economy (Modro gospodarstvo, op. a.), ki so ga pri znanem ameriškem mediju The Huffington Post po zaslugi prodornih zamisli in pristopov poimenovali za Steva Jobsa trajnosti. The Blue Economy ponuja nov, drugačen in do planeta odgovoren pristop k ustvarjanju vrednosti, razvoju in napredku. Je priložnost za inoviranje nove vrednosti, ustvarjanje novih delovnih mest in doseganje vzdržne poslovne in širše družbene rasti. 

Zaključili bomo navdihujoče, s pogovorom vrhunskega športnega managerja in vrhunskega športnika, ki imata zelo podobne lastnosti kot podjetnik. Tako vrhunski športnik kot tudi podjetnik se soočata z vzponi in padci, športni manager upravlja z vrhunskimi posamezniki, ki morajo delovati kot uigrana ekipa. Tudi podjetnik upravlja z zaposlenimi, ki morajo delovati za skupen cilj. O tem se bo z gostoma, Milanom Erženom, izvršnim direktorjem ene izmed 18 najboljših kolesarskih ekip svetovne serije, Bahrain Victorious, in svetovnim kolesarskim zvezdnikom Matejem Mohoričem pri omenjenem moštvu pogovarjal Marko Lukić, nekdanji vrhunski športni plezalec, danes lastnik in direktor podjetja Lumar IG ter član upravnega odbora SBC. 

Sledila bo novinarska konferenca, na kateri bodo danes podjetniki ocenili trenutno stanje poslovnega okolja in podali predloge, ki bi jih v tem trenutku potrebovala podjetja, da bi bilo bolje vsem v naši družbi. 

Več o Festivalu podjetništva 2022 na tej povezavi. 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano