Zlato gazelo prejel član SBC

Člani

27. Oktober 2022

Zlato gazelo prejel član SBC

Družba Dnevnik je na slavnostnem dogodku v Cankarjevem domu razglasila 21. zlato gazelo Slovenije. To je postalo podjetje Pišek – Vitli KRPAN, ki je član SBC -Kluba slovenskih podjetnikov, eden najbolj priznanih proizvajalcev gozdarskih vitlov na svetu. Kipec je lastniku in direktorju podjetja Francu Pišku izročil predsednik RS Borut Pahor.

Med finalisti so bili še trije člani SBC. Prvak primorsko-notranjske regije Sodimex, gazela podravsko-pomurske regije Benko-tehna Puconci in gazela gorenjske regije Nimrod.

Krpan je v močni svetovni konkurenci eno najbolj prepoznavnih podjetij oziroma blagovnih znamk v dejavnosti gozdarske mehanizacije, njegov paradni izdelek pa je gozdarski vitel.

Na leto izdela več kot 10.000 strojev, ki so plod lastnega razvoja in izdelani v robotizirani proizvodnji z več kot 40 roboti.

Podjetje je v letu 2021 ustvarilo 44,7 milijona evrov prihodkov, kar pomeni podvojitev prodaje v petih letih, kolektiv več kot 280 sodelavcev pa se ponaša z zavidljivo dodano vrednostjo, ki je lani presegla 76.000 evrov na zaposlenega. Nadpovprečni poslovni rezultati so plod inovativnosti, vlaganja v intelektualno lastnino in robotizacijo.

Pišek – Vitli Krpan je za območje občin Rogatec, Rogaška Slatina, Kozje, Šentjur in Šmarje pri Jelšah svetla podjetniška zvezda in pomemben zaposlovalec. S stalnim razvojem dokazuje, da je z gazeljo miselnostjo tudi v manj ugodnih okoljih mogoče dosegati uspehe, ki so pomembni za vso Slovenijo, so ob razložitvi zapisali v medijskih hiši Dnevnik.

Med finaliste letošnjega izbora so se poleg podjetij Pišek – Vitli Krpan uvrstili še trije člani SBC. Prvak primorsko-notranjske regije Sodimex izdeluje sestavne dele za stole in drugo pohištvo iz vezanega lesa, gazela podravsko-pomurske regije Benko-tehna Puconci se ukvarja s trgovino na debelo s kovinskimi izdelki, gazela gorenjske regije Nimrod pa je drugi največji ponudnik divjačine v Evropi.

Gazela_2022 3.jpg

Izjemno produktivno, izjemno dinamično, izjemno naložbeno, izjemno KRPAN leto

V podjetju so pošalili in dejali, da so srebro letos obarvali v zlato. Priznanje zlata gazela Slovenije 2022 je v 45. letu podjetja najlepše možno priznanje. Priznanje za pogum, vztrajnost in prispevek na področju gospodarstva, ki ima trajen pomen za razvoj in ugled kraja Šmarje pri Jelšah doma in v tujini. Visokotehnološko podjetje je v vseh teh letih ostalo zavezano kakovosti, skrbno negovalo in razvijalo blagovno znamko KRPAN, ki je danes eno najbolj svetovno prepoznanih imen v panogi gozdarske mehanizacije, so še zapisali v podjetju Pišek – Vitli KRPAN.

Gazela_2022 1.jpg

Spremljajte nas na družbenih omrežjih FacebookInstagram  in LinkedIn.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano