Ne spreglejte: nagradni natečaj #OkvirPomoči vabi

Dogodki

10. Oktober 2022

Ne spreglejte: nagradni natečaj #OkvirPomoči vabi

Po dveh nadvse uspešnih projektih #OkvirPomoči, ki so ju v NLB Skupini pripravili v preteklih letih kot pomoč podjetjem v času pandemije, se v septembru 2022 #OkvirPomoči vrača tretjič, tokrat v prenovljeni različici. Fokus letošnjega projekta tako predstavlja trajnost, zato ponuja priložnost podjetjem, ki dajejo prednost trajnostnim idejam za boljši jutri.

NLB Skupina, ki je prav trajnostnemu poslovanju v zadnjih letih namenila ogromno pozornosti ter na tem področju naredila vidne korake, se z novim projektom osredotoča na podpiranje zelenih idej, ki bodo regiji Jugovzhodne Evrope, kjer Skupina posluje in jo razume, kot svoj dom, prinesle napredek, priložnosti za razvoj in boljše življenje.

V okviru projekta bodo banke članice NLB Skupine v vsaki državi, kjer poslujejo, z bančnimi ugodnostmi nagradile 10 najboljših podjetniških idej, ki zagotavljajo boljšo prihodnost za vse nas. V drugem delu projekta bo strokovna žirija trem izbranim regijskim zmagovalcem omogočila, da s finančno pomočjo, komunikacijsko podporo in svetovanjem lažje uresničijo svojo vizijo in začnejo spreminjati svet na bolje.

Tri zmagovalne ideje po izboru strokovne žirije, ki na izzive trajnosti, krožnosti in prihodnosti ponujajo najboljše rešitve, bo NLB nagradila tudi s sponzorskimi sredstvi v višini 100.000 EUR, in sicer:

1.    mesto: nagrada 50.000 EUR
2.    mesto: nagrada 30.000 EUR
3.    mesto: nagrada 20.000 EUR

Poleg finančne nagrade je tukaj še do 8-urno brezplačno strokovno svetovanje o uspešni vpeljavi trajnostnega poslovanja v strateške in operativne procese podjetja za prve tri regijske projekte; svetovalni proces poteka pod vodstvom zunanjega izvajalca - podjetja Deloitte.

Je vaš projekt trajnostno naravnan?

Kako veste, da iščejo prav vas? 
•    Če vaš projekt prispeva k doseganju in podpira vsaj enega od sedemnajstih ciljev trajnostnega razvoja, ki jih je oblikovala Organizacija združenih narodov. 
•    Če vaše podjetje sledi smernicam Okvirja trajnostnega razvoja NLB Skupine in  povečuje svoj pozitiven vpliv na družbo in okolje ter omejuje negativnega. 
•    Če imate zelo dobro razdelano trajnostno idejo, pri čemer ni nujno, da je že prisotna na trgu s konkretnim trajnostnim produktom/storitvijo. 
•    Prav tako vas vabijo k prijavi, če pozitivno, razumljivo in merljivo vplivate na izboljšanje kakovosti življenja v Sloveniji ali na enem izmed lokalnih območij.

A ne skrbite, prijava je povsem preprosta – navesti morate osnovne podatke podjetja, ki ga želite prijaviti, ter delite z nami svojo trajnostno zgodbo. Na kratko boste predstavili argumente, zakaj je prav vaše podjetje tisto, ki bo poskrbelo za uspešnejši jutri in s tem pripomoglo k razvoju regije.

Prijave so odprte do 22. oktobra, oddate pa jo lahko na https://www.nlb.si/okvir 
Več o pravilih in pogojih za sodelovanje najdete na https://www.nlb.si/pravila-in-pogoji-okvir-pomoci 
Dokazali so že, da smo država velikih ljudi in idej. Dokažimo, da nas čaka tudi takšna prihodnost!

#OkvirPomoči daje priložnost idejam zunaj okvirjev. Cilj projekta je poiskati unikatne in inovativne ideje, ki najbolje rešujejo izzive trajnosti v regiji.

Več o trajnosti v NLB in NLB Skupini 

V NLB Skupini so trajnost svojih odločitev in dejanj umestili v središče svojega poslovanja. Kot sistemsko pomembni akterji na vseh trgih, kjer delujejo, imajo namreč možnost, da resnično vplivajo na kakovost življenja v svoji domači regiji – Jugovzhodni Evropi ter zagotovijo, da bo postala ne le uspešnejša, temveč tudi bolj vključujoča, raznolika in trajnostna.

V preteklem letu so postavili Okvir trajnostnega razvoja NLB Skupine; usmeritve in cilje trajnostnega poslovanja, trajnostnega financiranja in prispevka k družbi. NLB se je tudi kot prva banka iz Slovenije zavezala Načelom OZN za odgovorno bančništvo, spomladi letos pa se je pridružila tudi Zavezništvu za podnebno nevtralno bančništvo Združenih narodov (Net Zero Banking Alliiance), katerega cilj je uskladitev kreditnih in naložbenih portfeljev z ničelno stopnjo neto emisij do leta 2050 ali prej. 

Vendar pa se spremembe in odgovornost ne začnejo pri bankah in drugih podjetjih, začnejo se pri vsakem posamezniku – z njegovo odločitvijo za preobrazbo, z malimi navadami in vsakodnevnimi dejanji, ki se morda zdijo nepomembna, a so, ko jih postavimo ob bok navadam in dejanjem svojih sodelavcev, družin, prijateljev, sosedov, del velikega gibanja. »In to je tisto, za kar si v NLB Skupini prizadevamo: postati svetilnik trajnostnega poslovanja in delovanja ter eno najodgovornejših in najpomembnejših podjetij v Jugovzhodni Evropi,« poudarja predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak.

Spremljajte nas na družbenih omrežjih FacebookInstagram  in LinkedIn.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano