Kronoterm in Agiledrop nominirana za Delovo podjetniško zvezdo

Člani

21. Oktober 2022

Kronoterm in Agiledrop nominirana za Delovo podjetniško zvezdo

Kdo bo letošnja Delova podjetniška zvezda 2022, bo znano 10. novembra na Brdu pri Kranju. Do 26. oktobra lahko za svojega favorita med desetimi nominiranimi podjetji na spletu glasujejo tudi bralci. 

Medijska hiša Delo je letošnje Podjetniške zvezde poimenovala Tehnološka podjetja kot spodbujevalci sprememb v gospodarstvu. »Slovenija se želi na svetovni zemljevid umestiti kot trajnostna, visokotehnološka in inovacijska država. Naša podjetja pa so znana po tem, da so na nišnih področjih konkurenčna z lastnim znanjem, specifičnimi in visokotehnološkimi proizvodi, tehnologijami ter storitvami, ki prinašajo višjo dodano vrednost,« so zapisali pri Delu. 

Med desetimi predstavljenimi nominiranci bosta tudi člana SBC – Kluba slovenskih podjetnikov. 

Podjetje Kronoterm je prvak v izdelavi sistemov za ogrevanje in hlajenje prostorov in gretja sanitarne vode v vseh vrstah objektov.

Podjetje Agiledrop stremi k temu, da postane vodilno razvojno podjetje z odprtokodnimi tehnologijami v Sloveniji. Skrbijo za razvoj največjih spletnih mest globalno znanih podjetij in organizacij, pri tem sodelujejo z agencijami z vsega sveta. Končna odločitev je v rokah strokovne komisije. Prestižni kipec bodo podelili 10. novembra na dogodku na Brdu pri Kranju.

Svojega favorita lahko z glasovanjem na spletni strani Dela izberejo tudi bralci. Glasovanje je odprto do 26. oktobra. Glasujete lahko na tej povezavi. V preteklosti je po izbiri bralcev že slavil član SBC, podjetje Inea. ​​​​


Vsi dosedanji zmagovalci člani SBC

Prav vsi pretekli zmagovalci izbora Podjetniške zvezde so člani SBC.

Lani je kipec prejelo podjetje XLAB, leta 2020 podjetje Metronik, leta 2019 podjetje Intra lighting, leta 2018 je bil podjetniška zvezda Polycom in leta 2017 podjetje Dewesoft.

Ameriški CNN pohvalil Kronoterm 

Svetovno znana novičarska televizija CNN je Kronoterm prepoznala kot enega od opaznih in trajnostno usmerjenih podjetij iz Slovenije. V prispevku so izpostavili toplotno črpalko Adapt, ključno vlogo toplotnih črpalk pri dekarbonizaciji Evrope. Za CNN je spregovoril tudi lastnik in direktor podjetja Bogdan Kronovšek. Prispevek lahko preberete na tej povezavi. 

Foto: Jure Eržen (Delo)

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano