Gazela gorenjske regije 2022 je podjetje Nimrod

Člani

14. Oktober 2022

Gazela gorenjske regije 2022 je podjetje Nimrod

Medijska družba Dnevnik je v sodelovanju z GZS Regionalno zbornico Gorenjska, pripravila zadnji regijski dogodek v ciklu šestih srečanj 22. generacije projekta Gazela.

Priznanje gorenjska gazela 2022 je prejelo podjetje Nimrod d.o.o., ki je član SBC - Kluba slovenskih podjetnikov.Kot je strokovna komisija v obrazložitvi zapisala, v Nimrodu, ki raste gazelje hitro, svoje izdelke podpisujejo kot 'divje dobro'. Četrt stoletja staro podjetje je na trgu postavljeno kot eden največjih ponudnikov divjačine v Evropi.

Vizionar in pionir Miro Hlede, ustanovitelj Nimroda, je v sredini devetdesetih z Lovsko zvezo Slovenije postal povezovalni člen med lovci in končnimi porabniki divjačinskega mesa. Z razumevanjem verige vrednosti so nadgradili že prej urejen sistem ulova divjih živali, izboljšali kakovost mesnih izdelkov pri končnem uporabniku in zagotovili sledljivost od življenjskega okolja divjadi do končnega kupca.

Vodenje družinskega podjetja z 68 zaposlenimi je v rokah druge generacije. Žene jih plemenito, trajnostno naravnano poslanstvo: z odkupom odstreljene divjadi omogočajo razvoj lovske dejavnosti, kupcem pa nakup kakovostnega mesa in mesnih izdelkov iz divjačine.

S svojim poslovnim modelom je Nimrod zgled krožnega gospodarstva. Vizionarsko in po načelih trajnostnega voditeljstva jim je uspelo oblikovati poslovni ekosistem, ki presega običajne meje delovanja podjetij. Upošteva vse člene vrednostne verige ter njihove procese, odnose in sheme ter na ta način optimira možnosti za rast sistema in ne le njegovih posameznih delov.

V letu 2021 je Nimrod dosegel 18 milijona evrov prometa in nadpovprečno dodano vrednost 69.557 evrov na zaposlenega. Večino izdelkov izvozijo, kar 93 %. Za Slovenijo ocenjujejo, da ljudje še premalo poznajo dobrobiti divjačinske hrane. S ciljem povečanja prepoznavnosti in kakovosti so zato registrirali in upravljajo blagovno znamko ´Slovenska divjačina´. Družbo Nimrod, ki je naredila to, o čemer danes poslovne šole šele učijo, je metodološka komisija izbrala za gazelo gorenjske regije 2022.

Priznanje so lani prejeli kar trije člani SBC

Priznanji gazela gorenjske regije in bronasta gazela 2021 je prejelo podjetje Marmor Hotavlje, ki ga vodita Damijan in Tomaž Selak. Drugi dve nominirani podjetji sta bili Mizarstvo Jezeršek in Protim Ržišnik Perc. Vsa tri podjetja so člani SBC - Kluba slovenskih podjetnikov.

Vir fotografije: Dnevnik

Od leve proti desni: Miha Geršič, direktor podjetja Golden Tree, Kristjan Hlede, direktor podjetja Nimrod, in Andraž Krajnc, direktor podjetja Caretronic. (Foto: Bojan Velikonja)

 

Spremljajte nas na družbenih omrežjih FacebookInstagram  in LinkedIn.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano