Festival podjetništva: Podjetništvo od blizu

Dogodki

21. Oktober 2022

Festival podjetništva: Podjetništvo od blizu

Najboljši slovenski podjetniki novembra javnosti odpirajo svoja vrata. V okviru aktivnosti Podjetništvo od blizu, v sklopu SBC Festivala odgovornega podjetništva, se bomo posebej osredotočili na mlade.

Najboljši slovenski podjetniki, člani SBC – Kluba slovenskih podjetnikov, vrata po vsej Sloveniji odpirajo v ponedeljek, 21., in torek, 22. novembra. Gostili bodo osnovnošolce in srednješolce iz lokalnega okolja.

- Sprejeli jih bodo v svojem naravnem okolju – v podjetjih. To je okolje razvoja in ustvarjanja, prostor, kjer se poslovne ideje uresničijo v izdelkih in storitvah.
- Odstrli jim bodo dinamičnost, zahtevnost in lepoto podjetniškega poklica.
- Orisali bodo svojo podjetniško pot, ki se je začela s tlečo idejo in po zaslugi vztrajnosti in trdega dela prerasla v zgodbo o uspehu.
- Pokazali jim bodo svoje najboljše dosežke, predstavili vrhunske strokovnjake in tehnologijo ter način dela v podjetjih.
- Posebno pozornost bodo namenili trajnosti, ki je sestavni in neobhodni del odgovornega podjetništva.

Svoboden, zanimiv in dinamičen poklic

Podjetniški poklic in delovanje prinašata še mnogo več. Sta plemenito poslanstvo, prinašata uporabno vrednost, omogočata delovna mesta in izboljšujeta lokalno okolje in širši prostor. Če temu dodamo še odgovornost, potem vemo, da je prav sporočilo odgovornega podjetništva, ki deluje po načelih trajnosti, tisto, kar želimo prenesti na mlade. Pa tudi sporočilo, da sta za podjetniški uspeh potrebna zanos in vztrajnost, ki sta na koncu vedno poplačana.

Podjetniki bodo mladim prikazali svoje najboljše izdelke in rešitve. Poklic podjetnika ima svoje zakonitosti, je zahteven, a obenem ponuja svobodo, je zanimiv in dinamičen.

Natečaj za najboljše digitalne vizitke

V okviru festivala bomo zagnali tudi natečaj za digitalne vizitke podjetij, ki jih bodo srednješolci pripravili o posameznem podjetju. Skupina srednješolcev (v dogovoru s koordinatorjem podjetja) bo pripravila scenarij, posnela in zmontirala video o podjetju ter o delovnih mestih v podjetju.

Želimo si, da mladi v lokalnem okolju spoznajo podjetje, vidijo njegovo delovanje, spoznajo tehnologijo, zaposlene in delovna mesta, in potem to skozi svoje oči v videu to predstavijo ostalim. Video bo uporaben za promocijo podjetja in poklicev.

Primer, kako so to naredili v Dewesoftu, na povezavi.

Sporočilo za mlade

Cilj festivala je, da mladi, nosilci naše prihodnosti, spoznajo lepoto in svobodo podjetništva, podjetništvo kot priložnost za samouresničevanje, pa tudi kot odgovornost. Prikazati želimo pomen in odločilno vlogo podjetništva pri ustvarjanju družbe blaginje in uspeha.

Podjetništvo od blizu za 1000 mladih

Podjetništvo od blizu bo potekalo po vsej Sloveniji v dveh dneh. 

Podjetniško dogajanje bo potekalo po vseh 12 slovenskih regijah.
Sodelovalo bo več kot 15 vrhunskih podjetij: BASS, DELTAHUB, FRAGMAT, HERMI, INTRA LIGHTING, JEZERŠEK, KINGS BOX, LOTRIČ, LUMAR, MP POSLOVNE STORITVE,  PARADAJZ, SILIKO, SOLTEC, STRIP'S, STROKA PRODUKT, TEM ČATEŽ, VIRS …- V dogajanje bomo vključili 1000 mladih, osnovnošolcev in srednješolcev.
- Vsako podjetje bo predstavilo svoje vrhunske izdelke in storitve.
- Vsako podjetje bo predstavilo izdelan trajnostni koncept v obliki delovanja, izdelka ali storitve.
- Vsako podjetje bo predstavilo svoj pristop k odgovornemu odnosu do lokalnega okolja in kako prispeva k razvoju.

Mladi bodo prejeli sporočila o lepoti in pomenu podjetništva ter podjetnosti (primer: podjetništvo se izplača in ti da svobodo, saj strast pretvoriš v posel). Dogajanje bomo aktivno spremljali na vseh SBC kanalih in družbenih omrežjih.

Namen SBC Festivala podjetništva je, da dolgoročno postane vseslovenski celotedenski dogodek, ki skozi najboljše podjetniške zgodbe odslikava pomen in vlogo podjetnikov in podjetnosti v družbi. Prepričani smo, da bo eden od ključnih pristopov za dosego tega namena prav nagovarjanje mladih. Prav oni so namreč nosilci naše prihodnosti.

Več o SBC Festivalu podjetništva na sbc.si.

Spremljajte nas na družbenih omrežjih FacebookInstagram  in LinkedIn.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano