Dewesoft bo zgradil Mesto akrobatov

Člani

24. Oktober 2022

Dewesoft bo zgradil Mesto akrobatov

Visokotehnološko podjetje Dewesoft, član SBC - Kluba slovenskih podjetnikov bo v Trbovljah zgradilo nov tehnološki park, ki so ga poimenovali Mesto Akrobatov. Podpredsednik SBC in lastnik Dewesofta Jure Knez ter trboveljska županja Jasna Gabrič sta v petek podpisala pismo o nameri za gradnjo tehnološkega parka, v katerem bo po napovedih na voljo 40.000 kvadratnih metrov površin in več sto delovnih mest.

Na dogodku je bil prisoten tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han. S svojo prisotnostjo je izrazil podporo projektu, ki bo stal na lokaciji Lakonca v Trbovljah. Inovacije spreminjajo svet, povezljivost pa je globalna prednost. Tehnološki park Mesto Akrobatov bo prostor skupnih storitev in izdelave fizičnih izdelkov.

Skupni projekt visokotehnološkega podjetja Dewesoft in podjetniškega pospeševalnika Katapult želi okrepiti kohezivno sodelovanje med vsemi občinami v Zasavju.

Glavni namen gradnje Mesta Akrobatov je oživitev gospodarskega razvoja celotne zasavske regije, kar pa bo imelo tudi izjemen vpliv na razvoj gospodarstva celotne države.

Jure Knez foto.jpg
MESTO AKROBATOV NA KRATKO

Mesto Akrobatov je skupni projekt visokotehnološkega podjetja Dewesoft in podjetniškega pospeševalnika Katapult. Namen gradnje je gospodarska oživitev in razvoj zasavskega regije, kohezivno povezovanje in sodelovanje vseh občin Zasavja. Vključuje: ž

• Tehnološki park = Dewesoft (financiranje, veliko podjetje) + Katapult (vsebina, startupi)

• Regionalni projekt – zasavska regija poleg Mesta Akrobatov potrebuje več infrastrukture, stanovanj, prometnih povezav, izobraževanja, kulture in zabave, športnih ali rekreacijskih površin

in koncepti:

• Odprtost – izobraževalne ustanove, startup podjetja, inovativni posamezniki, druge organizacije itn.

• Trajnost – čista energija in narava

• Lastništvo zaposlenih – zibelka tega poslovnega modela v Sloveniji.

Dewesoft in Katapult, trenutno v Sloveniji zagotavljata 200 delovnih mest. Pomanjkanje prostora že danes ovira hitro rast obeh podjetij in v nekaj letih bosta nujno potrebovala dodatne prostorske zmogljivosti. Mesto Akrobatov bo zagotovilo ta prostor, območje Lakonca v Trbovljah pa je ena redkih mogočih lokacij v Sloveniji, ki ustreza vsem merilom za gradnjo takšnega tehnološkega parka.

»Že zdaj je veliko povpraševanje različnih podjetij. V Mesto Akrobatov želijo priti, takoj ko bodo dobili prostor,« je poudaril predsednik Dewesofta dr. Jure Knez.

DEWESOFT

Dewesoft je multinacionalno podjetje, ki razvija visokoinovativne merilne instrumente. Podjetje je bilo leta ustanovljeno leta 2000, sedež podjetja je v Trbovljah v Sloveniji; 17 hčerinskih podjetij se nahaja po vsem svetu. Ima več kot 50 milijonov evrov prometa, prejelo je več nagrad s področja gospodarstva, v podjetju pa trenutno ustvarja več kot 300 ljudi.

»Nikoli si nisem mislil, da bom imel podjetje s toliko zaposlenimi po vsem svetu,« pravi dr. Jure Knez, Dewesoft: »Želel sem le ustvarjati. Korak za korakom, uspeh za uspehom. Ogromno je podobnih posameznikov – potrebujejo le podporo in pravo okolje.«Spremljajte nas na družbenih omrežjih FacebookInstagram  in LinkedIn.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano