SBC se že približuje novemu mejniku

Člani

02. September 2022

SBC se že približuje novemu mejniku

SBC – Klub slovenskih podjetnikov je v članstvo sprejel 7 novih nadpovprečnih podjetij. Klub zdaj šteje 341 članov, naše aktivnosti pa so že usmerjene v 350.

Upravni odbor SBC je na korespondenčni seji, na zadnji dan v avgustu, tako sprejel naslednje člane:

AUDIOMED d.o.o. 
Podjetje Audiomed d.o.o. sta ustanovila Luka Juršič in njegova žena Anja Juršič. Oba sta bila zaposlena v večjih podjetjih, vendar sta se pogumno odločila za skupno samostojno poslovno pot. Ga. Anja je vseeno omenila, zakaj sta se tudi odločila za samostojno podjetništvo. Joc Pečečnik je bil njen mentor, ko je bila še zaposlena v podjetju plastika Skaza. Veliko se je naučila od njega in dobila takrat konkretne usmeritve, kako je biti in postati podjetnik. Na zadnjem sestanku, ki sta ga imela s Jocom Pečenikom, sta se dogovorila, da se nista videla zadnjič. To je samo še pretehtalo kot razlog, zakaj želita pristopiti v klub SBC. Podjetje se ukvarja s slušnimi aparati in optiko. Pri izbiri dobavitelja so bili zelo pozorni, saj želijo, da njihovi pacienti dobijo pri njih najboljši možen izdelek na trgu. Zato so izbrali ameriškega dobavitelja Starkey. Z njimi so se povezali, zaradi skupne vizije in pogleda na trg slušnih aparatov ter potrebe pacientov. Ameriško podjetje Starkey je bilo ustanovljeno leta 1967, s strani Williama F. Austina (lastnika) v Minnesoti natančneje v Eden Prairie, kjer še danes proizvajajo slušne aparate. Starkey je eden največjih proizvajalcev slušnih aparatov na svetu.
EUROTON d.o.o.
Euroton d.o.o. je že več kot trideset let eden vodilnih ponudnikov kakovostnih avtomobilskih rezervnih delov na slovenskem trgu. S svojo mrežo 30-ih poslovnih enot so lahko dostopni po vsej Sloveniji. Asortima izdelkov obsega tako kakovostne rezervne dele za avtomobile, kot tudi za tovorna vozila in motocikle, vse po konkurenčnih cenah. Eurotonova ponudba obsega tudi pester izbor promocijskih oblačil in izdelkov priznanih proizvajalcev, katere lahko oblikujejo kupci popolnoma po svojih željah. Izbirajo lahko med majicami, kapami, torbami, dežniki, jaknami, itd.
ELEMENTUM - Ag d.o.o.
Podjetje Elementum d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2006 z namenom, da bi informiralo širšo javnost o možnostih zaščite in optimizacije premoženja s pomočjo investiranja v plemenite kovine. Njihovo mnenje je, da se svetovna finančna nestabilnost poglablja in da bodo plemenite kovine odigrale eno izmed pomembnejših vlog zaščite posameznikovega premoženja.
INO BREŽICE d.o.o.
So specialisti za vzdrževanje zelenih površin z več kot 60 letno tradicijo. Začetki razvoja in proizvodnje segajo v leto 1957. Pod blagovno znamko INO pa podjetje deluje na trgu od leta 1989. Danes ima podjetje INO lastno razvojno inženirsko ekipo in sodobno opremljeno proizvodnjo.
Razvijajo inovativne konstrukcijske rešitve in proizvajajo pametne stroje za kmetijstvo in komunalo ter skrbijo za ekološki pristop do okolja. Številni patentno zaščiteni proizvodi so prejeli nagrade in priznanja. Politika podjetja je zasnovana na inovativnosti, kakovosti in podjetnosti. Njihov moto je razvijati inovativne stroje s čim manjšo porabo energije.
EMA d.o.o.
So inovativno evropsko podjetje s 30-letno tradicijo specializacije za celovite rešitve na področju, industrijskega označevanja izdelkov in embalaže, zagotavljanja sledljivosti blaga v proizvodnji, logistiki in skladiščenju ter sledenja premičnin. V Sloveniji so vodilni ponudnik sistemov  označevanja in sledenja blaga od proizvodnje linije pa vse do končnega potrošnika. Njihova vizija je postati vodilni evropski ponudnik celovitih rešitev na področju zagotavljanja sledljivosti blaga od proizvodnje linije do končnega potrošnika. Še korak dlje pa si na svetovni ravni prizadevajo za položaj vodilnega ponudnika telematičnih rešitev na področju sledenja premičnin v navtiki.
NAI SIGNIFICA d.o.o.
NAI Significa je del mednarodnega združenja NAI Global, ki je vodilno globalno podjetje s področja poslovnih nepremičnin. Trenutno je po celem svetu prisotnih več kot 375 pisarn, ki jih sestavlja več kot 6.000 strokovnjakov. Letno opravijo več kot 17 milijard € transakcij s poslovnimi nepremičninami.
NAI Significa je bila ustanovljena leta 2011 kot Cenilna družba d.o.o. Ustanovitelja Simon Kavka in Andrej Lampe imata bogate izkušnje na področju nepremičnin, na katerem delata že več kot 15 let. Partner Matija Filiplič vodi storitve finančnega svetovanja in vrednotenja podjetij. NAI Significa je edino globalno svetovalno podjetje v Sloveniji, ki ima izkušnje tako na področju ocenjevanja vrednosti nepremičnin, podjetij, strojev in opreme kot tudi pri nepremičninskem posredovanju, izdelavi energetskih izkaznic in nenazadnje finančnem svetovanju. Med njimi je en član RICS in en nosilec naziva CFA. NAI Significa je eno izmed vodilnih podjetij na področju ocenjevanja vrednosti v Sloveniji. Letno ocenijo več kot 3 milijone kvadratnih metrov v regiji, ki v skupni vrednosti presegajo 1 milijardo €. Trenutno ekipo sestavlja 20 visoko usposobljenih strokovnjakov. Junija 2018 so se pridružili mednarodni skupini NAI Global in postali del svetovne sile, ki poganja trg s poslovnimi nepremičninami ter povezanimi storitvami.
Dostop do informacij, ki jih imajo kot ocenjevalci vrednosti, in pregled nad svetovnim trgom poslovnih nepremičnin predstavljata veliko prednost in jih postavljata korak pred konkurenco. Omogočata, da vidijo dlje, zato lahko ponudijo bistveno boljše in bolj kompleksne storitve. Storitev nepremičninskega svetovanja se izvajajo preko podjetja NAI Significa d.o.o., storitve podjetniškega svetovanja pa preko podjetja Significa d.o.o. Obe podjetij se tržita pod blagovno znamko NAI Significa. V zadnjem času obe družbi beležita rast poslovanja kar vodi v višanje dobičkonosnosti. Za leto 2022 napovedujejo boljše rezultate poslovanja kot leta 2021.
AGILCON, d.o.o.
Agilcon je največji regionalni partner podjetja salesforce.com na področjih implementacije CRM in razvoja lastnih rešitev (Gecko HRM). Kot Salesforce Platinum Consulting Partner vam pomagajo  prodajne, podporne in marketinške aktivnosti nadgraditi z najboljšimi globalnimi praksami in orodji iz družine rešitev Salesforce – Sales Cloud, Service Cloud, Marketing Cloud, itd. Kot Salesforce AppExchange Program Partner izkoriščajo tehnološke inovacije podjetja Salesforce.com za gradnjo vam prilagojenih informacijskih rešitev v oblaku. Ponosni so, da lahko v okviru partnerstva ponujajo Gecko HRM kadrovsko aplikacijo. Salesforce poleg odličnih produktov nudi skoraj neomejene možnosti za razvoj kariere. V Agilconu se lahko pohvalimo z več kot 50 različnimi certifikacijami in več kot 25 certificiranimi posamezniki.

Novim članom čestitamo in jih lepo pozdravljamo v družbi najboljših slovenskih podjetnikov!

O SBC – Klubu slovenskih podjetnikov

SBC – Klub slovenskih podjetnikov združuje 341 članov – najuspešnejših slovenskih podjetij, ki so v večinski slovenski lasti in skupno ustvarijo 6,3 milijarde evrov prihodkov od prodaje (približno 6 % delež celotnega slovenskega gospodarstva) ter skupaj zaposlujejo skoraj 19.000 oseb, skupaj z vsemi lastniško povezanimi podjetji pa še bistveno več. Povprečna dodana vrednost na zaposlenega v naših podjetjih znaša 64.000 evrov, kar je visoko nad povprečjem v državi. V zadnjih petih letih člani kluba dosegajo več kot 100 % rast prihodkov in več kot 25 % rast dodane vrednosti na zaposlenega.

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih FacebookInstagram in LinkedIn.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano