SBC člani v Kölnu tokrat v vlogi glasnih navijačev

Dogodki

09. September 2022

SBC člani v Kölnu tokrat v vlogi glasnih navijačev

Navijanje SBC ekipe smo z ogrevanjem v centru Kölna, v t.i. Slovenski hiši, kjer je bilo stičišče številnih slovenskih navijačev, pričeli v nedeljo na tekmi med Slovenijo in Bosno in Hercegovino. Očitno naši fantje še niso bili dobro ogreti, saj smo tekmo izgubili, kar pa ni pokvarilo vzdušja v mestu po tekmi, saj smo se navijači zavedali, da glavno še prihaja.

Poslovna delegacija SBC, ki je štela 25 članov, je ponedeljek, ko ni bilo na sporedu košarkarske tekme, dan izkoristila za poslovni del izleta.

V Kölnu je najmočnejša medijska industrija, zato je bilo logično, da smo obiskali vodilno evropsko produkcijsko hišo Magic Media Company, kjer snemajo najbolj priljubljene TV šove, nadaljevanke ter zadnja leta tudi celovečerne filme. Tu se redno sprehajajo največje zvezde Holywooda, od Jonny Deepa, Kate Winslet itd. Po kompleksu nas je popeljal kar njihov solastnik in finančni direktor ter producent, ki nam je orisal tudi poslovno plat studiov.

koln22.jpg

koln23.jpg

Med drugim kompleks ponuja tudi vrtec za otroke zaposlenih, več tesarskih delavnic, kjer se izdelujejo scene, studio na prostem ter najvišji studio na svetu, kjer trenutno snemajo švedski film, zaradi izjemne tehnične opreme pa lahko v studiu ustvarijo kakršne koli razmere, od vročine do mraza, da se igralcem ob pogovoru vidi sapa itd. Ogledali smo si tudi poseben studio za post produkcijo, ki nas je še posebej navdušil.

Poslovni del smo nadaljevali z ogledom Motorword Köln, kjer smo si ogledali rešitev, kako iz degradiranega okolja ustvariti turistično atrakcijo. Od zasebne kolekcije Michaela Schumaherja do starih jeklenih lepotcev, je Motorword prava paša za oči za vse ljubitelje avtomobilizma in Formule 1.

koln5.jpg

koln7.jpg

koln8.jpg

koln10.jpg

Kosilo smo si privoščili pri znanem Chefu Steffenu Hensslerju, ki ga nemški gledalci zelo dobro poznajo iz TV šovov, in bili smo enotnega mnenja, da je njegova slava več kot upravičena. Hrana je bila odlična.

Popoldan smo obiskali razvojno agencijo Köln Business, kjer 80 članska ekipa skrbi za podporo podjetjem v Kölnu. Oddelek, ki pomaga tujim investitorjem, šteje kar 10 zaposlenih, agencijo pa v celoti financira mesto Köln. Seznanili smo se z možnostmi poslovanja v Kölnu in lahko rečemo, da smo bili več kot navdušeni tako nad podporo mesta podjetništvu in investicijam kot tudi nad predstavitvijo mesta kot poslovnega centra. Z agencijo Köln Business smo se tudi dogovorili, da bomo podpisali sporazum o sodelovanju, ki lahko prinese veliko dobrega tudi za naše člane, saj agencija pomaga tudi pri iskanju poslovnih partnerjev.

Popoldan smo se udeležili poslovnega dogodka, ki ga je organizirala Slovenska turistična agencije v poslovnem centru Mediapark, ker smo se srečali s predstavnikom slovenskega veleposlaništva v Berlinu ter s člani poslovnega kluba v Kölnu, s katerimi bomo tudi podpisali sporazum o sodelovanju.

Dogodka so se udeležili tudi vodstvo Košarkarske zveze Slovenije ter predstavniki STA v Nemčiji.

koln35.jpg

Po uspešno zaključenem poslovnem delu dneva, smo se počasi začeli pripravljati na tekmo med Slovenijo in Nemčijo, za katero smo vedeli, da bo zahtevna tudi za nas navijače. V želji, da kljub temu, da smo bili v manjšini v dvorani Lanxess, ki sprejme kar 20.000 gledalcev, pomagamo našim fantom, smo glasno navijali od samega začetka tekme. V nabito polni dvorani smo se slovenski navijači skoraj izgubili, sem ter tja je bila vidna kakšna zelena lisa.

Naši fantje so bili odlični od prvega sodnikovega žvižga, tudi mi smo dali vse od sebe, in zmaga je bila slajša od medu, temu primerno pa je bilo tudi razpoloženje po tekmi ob dvorani in v mestu. Za piko na i je poskrbel Zoran Predin z nastopom v slovenski navijaški coni.

Tretji dan izleta smo bili povabljeni na zajtrk v coworking center Startplatz v poslovnem centru Mediapark, kjer smo bili zelo prijazno sprejeti. Poleg druženja in mreženja z ostalimi obiskovalci dogodka, smo se seznanili s poslovno mrežo Web de Cologne. Web de Cologne je pobuda kölnskih podjetij iz digitalne ekonomije, ki je pomemben gospodarski dejavnik za regijo Köln. Z več kot 100 podjetji člani so Web de Cologne eno največjih industrijskih omrežij v digitalnem gospodarstvu na Nemčiji, ki med drugim tudi nudi podporo za usposabljanje in nadaljnje izobraževanje za pokrivanje potreb po kvalificiranih delavcih v Kolnu.

Partnerji Web de Cologne podpirajo mesto pri njegovih prizadevanjih za promocijo Kölna kot poslovne lokacije. Zato so na voljo kot partnerji za dialog podjetjem, ki so se pripravljeni naseliti tukaj in z veseljem delijo več informacij podjetjem o Kölnu in vse prednosti, ki jih ima to prijetno mesto ob Renu.

koln31.jpg

Köln šteje več kot milijon prebivalcev, v radiju 100 km pa živi kar 17 milijonov ljudi. Ima najboljšo IT infrastrukturo v Nemčiji, tri letališča, 100.000 študentov, »Renska miselnost« pa je izrazito liberalna, prebivalci Kölna so ponosni na svojo raznolikost in vključujočo družbo. Ker Web de Cologne sodeluje tudi z lokalnim poslovnim klubom, smo se dogovorili, da bomo skupaj podpisani sporazum o sodelovanju. V nadaljevanju smo si ogledali coworking prostor in bili del izjemnega poslovnega utripa tega živahnega prostora, ki nas je vse navdušil.

koln28.jpg

Poslovni dan smo nadaljevali na znanem kölnskem sejmišču, ki je trenutno gostil sejem izdelkov splošne potrošne, promocijskih izdelkov ter že božično novoletne dekoracije.

koln33.jpg

Po prijaznem sprejemu s organizatorjev smo si z zanimanjem ogledali živahen sejem. Ta dan je v slovenski navijaški coni za ogrevanje pred tekmo poskrbel Gregor Skočir, bolj znan kot pevec zasedbe Big Food Mama, ki je še številnejše navijače dobro ogrel za tekmo.

koln36.jpg

Z zmago nad Francozi se je dan prevesil v vesel večer, pred nami pa je bila samo še pot domov in zaveza, da morda gremo skupaj v Berlin, pomagati našim junakom do naslova evropskih prvakov.

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih FacebookInstagram in LinkedIn.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano