SBC član: veliko praznovanje 30. obletnice

Člani

21. September 2022

SBC član: veliko praznovanje 30. obletnice

Kronoterm, ustanovni član SBC - Kluba slovenski podjetnikov obeležuje 30. obletnico podjetja, ki so jo praznovali v velikem slogu. Pomemben jubilej so praznovali v družbi zvestih poslovnih partnerjev iz Slovenije in tujine, kopice novinarjev ter celotne Kronoterm družine, ki jo sestavlja že skoraj 120 zaposlenih, dogodka se je udeležila tudi direktorica SBC Maja Kocmur. 

Kronoterm SBC.1.jpg

Direktor podjetja Bogdan Kronovšek, ki je vodenje podjetja od očeta prevzel leta 2010, je v slavnostnem nagovoru povedal: »S svojim znanjem, izkušnjami ter navdušenjem premikamo meje in postavljamo nove trende na področju zelenega in varčnega ogrevanja ter hlajenja prihodnosti. In to na način, da imamo koristi in zadovoljstvo vsi vpleteni, partnerji, uporabniki, zaposleni, lastniki in planet.«

Skrb za okolje in povečanje uporabe zelene energije sta eni izmed glavnih usmeritev podjetja, kar je še posebej poudaril: »Očetova pionirska ter drzna ideja o širši in svetu koristni uporabi toplotnih črpalk iz leta 1976, je postala resničnost, v zadnjem času celo evforija. Trenutno v EU ni energetske perspektive, ki ne bi resno obravnavala toplotnih črpalk kot skoraj edino praktično tehnologijo ogrevanja ter hlajenja na poti razogljičenja družbe ter EU energetske neodvisnosti.«

Poleg direktorja sta 30-letne spomine strnila še ustanovitelj podjetja Rudi Kronovšek ter župan občine Braslovče Tomaž Žohar.

Kronoterm 1.jpg

Kronoterm 3.jpg

Donacija v višini 8.000 evrov

»Niti v sanjah si nisem predstavljal, da bom lahko glede na moje stanje kdaj koristen sebi, kaj šele družini, 120 sodelavcem, partnerjem, tisoče uporabnikom, družbi in planetu. In ta občutek mi omogoča Kronoterm,« je v čustvenem govoru povedal direktor podjetja. In izpostavil, da se zavedajo, da niso pomembne zgolj številke, dobiček in nagrade, ampak zavedanje, da puščajo v regiji in širše velik pečat z zaposlovanjem, podpiranjem slovenskega gospodarstva kot ambasadorji kampanje »I feel Slovenia. Green. Creative. Smart.«, obenem pa tudi dobrodelnega prispevka, občutka za soljudi in krajane.

Na dogodku so Krambergerjevemu skladu izročili bon z donacijo v vrednosti 8.000 evrov. V imenu sklada je darilni bon prevzel Bojan Budja, odgovorni urednik časopisa Slovenske novice, v okviru katerega je nastala pobuda za ustanovitev Sklada Ivana Krambergerja.

Kronoterm 5.jpg

Vrhunec večera začinil nastop Vlada Kreslina z Malimi bogovi

Kot pojasnjujejo v Kronotermu, bi morali praznovanje 30. obletnice uradno izvesti pred dvema letoma, a so ga zaradi epidemije nekoliko zamaknili. V dopoldanskem času so za partnerje iz Avstrije, Hrvaške, Danske, Irske in Nemčije pripravili okroglo mizo. Na okrogli mizi se jim je kot gostujoči govorec pridružil inženir Dinko Uzelac, vodja prodaje za južno Evropo pri podjetju Emerson.

Vsak izmed obiskovalcev pa je v proizvodnji lahko doprinesel en košček pri sestavi toplotne črpalke, na katero so se vsi na koncu podpisali.

Kronoterm 6.jpg

Vrhunec zabavnega dela večera je bil nastop Vlada Kreslina z njegovo skupino Mali bogovi. Za nekaj več humorja je poskrbel Klemen Slakonja s spremljevalno skupino. 

In kot zaključujejo v Kronotermu:

»Tako, prvih 30 let je mimo! Čas je za nove podvige in nove zmage.«

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Required
Required

Partnerji

Generalni

Srebrni

Bronasti

Vsebinski