Na GEA College po evropsko in ameriško diplomo - hkrati!

Člani

20. September 2022

Na GEA College po evropsko in ameriško diplomo - hkrati!

GEA College študentom odpira vrata študija v New Yorku  in pridobitev ameriške diplome na St. Francis Collegeu, ki ga Forbes uvršča med najboljše kolidže na severu ZDA. 

Prvi študenti GEA College se bodo lahko v študijski program St. Francis Collegea vpisali prihodnjo jesen. Več informacij na tej povezavi. 

Direktorica in dekanja GEA College – Fakultete za podjetništvo mag. Katja Kraškovic ter podpredsednica za akademske zadeve in dekanja dr. Jennifer Lancaster kolidža St. Francis College (SFC) sta podpisali sporazum o programu, po katerem lahko študenti GEA College po modelu 3+1+1 pridobijo dvojno diplomo – evropsko in ameriško.

»Veseli nas, da je GEA College naš nov partner,« je dejal podpredsednik internacionalizacije in strateških pobud Reza Fakhari. »V duhu prijateljstva in vzajemnega dogovora se obe instituciji zavezujeta, da bosta promovirali akademsko sodelovanje. Tesno smo sodelovali, da smo lahko jasno določili program.«

»Pomembno vlogo pri doseganju tega cilja bo imela mednarodna pisarna, kjer bodo študentje GEA College prejeli celovito podporo od pričetka študija in vse do magistrskega naziva. Priložnost, da od študija odnesejo največ, je tukaj. Pravzaprav gre za edinstveno življenjsko izkušnjo, ki odpira vrata na več področjih življenja.«

Kaj pomeni 3+1+1?

Kot pojasnjuje na GEA College, 3+1 pomeni 3 leta študija na GEA College, zatem pa 1 leto študija v Ameriki na fakulteti St. Francis College. V tem letu »čez lužo« študent opravi izpite in po opravljenih obveznostih prejme še ameriško diplomo. Tako ob vrnitvi v Slovenijo v rokah drži ameriško in evropsko diplomo.

+1 pa pomeni, da po vrnitvi v Slovenijo študent lahko opravi še en letnik magistrskega študija na GEA College in pridobi naziv magister. Študent ima tako po petih letih študija v rokah evropsko in ameriško diplomo ter pridobi magistrski naziv. Po pridobljeni ameriški diplomi študent pridobi tudi t.i. »OPT« in se lahko zaposli tudi v ZDA.

Kdo bo lahko izkoristil priložnost?

Model 3+1+1 bodo lahko izkoristili študentje in diplomanti GEA College – Fakultete za podjetništvo:
- redni študij, smer Podjetništvo, in
- izredni študij, smer Podjetništvo v perspektivnih panogah.

Več informacij na tej povezavi.

Zakaj je to tako edinstvena priložnost?

V ZDA so za pridobitev diplome potrebna 4 leta, investicija za polni štiriletni študij na St. Francis College za mednarodne kandidate pa znaša skoraj 110.000 ameriških dolarjev. Študenti in diplomanti GEA College pa bodo imeli z dokončanim študijem na GEA College že priznana 3 leta v ZDA, za 1 leto dejanskega študija na St. Francis College pa bodo odšteli samo 20.000 ameriških dolarjev, pojasnjujejo pri članu SBC - Kluba slovenskih podjetnikov. 

Poleg tega si bodo skozi celovito internacionalizacijo širili obzorja in spoznavali druge kulture, stkali doživljenjska prijateljstva ter po študiju prenesli znanje in dobre prakse nazaj v domače okolje.

Kdaj bodo sprejeli prve študente? 

Prvo skupino študentov z GEA College v univerzitetnem kampusu St. Francis College pričakujejo jeseni leta 2023. S tem se bodo pridružili približno 370 mednarodnim študentom iz več kot 70 držav.

Za več informacij o študiju, prijavi ter pogojih se obrnite na vodjo Mednarodne pisane in Kariernega centra Anamarijo Meglič: Anamarija.Meglic@gea-college.si.

O ST. FRANCIS COLLEGE

Ustanovljen je bil leta 1859, nahaja pa se v Brooklyn Heights v New Yorku. Ponuja personalizirano izobraževanje in odlične alumni povezave v vrhunskih korporacijah. Gre za cenovno ugodno zasebno šolo, ki pa je še posebej ugodna le za študente GEA College. Tisti, ki bodo zagrabili to priložnost, bodo prišli v čudovite in popolnoma nove bivalne prostore v študentskem kampusu.

Nekaj zanimivosti kolidžu

- V poročilu US News & World Report so fakulteto St. Francis opredelili kot Top Regional College in the North.
- Forbes Magazine ga je uvrstil na seznam America’s Best Colleges.
- Money Magazine pa ga je označil za Best Value for Your Money.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano