Joc Pečečnik za prvo investicijo izbral startup Quantifly

Člani

07. September 2022

Joc Pečečnik za prvo investicijo izbral startup Quantifly

Podjetje Elektronček Group v večinski lasti Joca Pečečnika je pol milijona evrov namenilo slovenskemu startup podjetju CirrioSoft, d. o. o. Podjetje pod tržno znamko Quantifly razvija orodja in storitve organizacijske (HR) diagnostike. Quantifly podjetjem pomaga odgovoriti na štiri ključna vprašanja, ki so povezana s pridobivanjem in zadržanjem najboljših talentov.

Predsednik SBC – Kluba slovenskih podjetnikov Joc Pečečnik po prodaji deleža v podjetju Interblock vlaga v napredne rešitve in startup podjetja z velikim potencialom.

Njegovo podjetje Elektronček Group je podprlo rešitev Quantifly, ki pomaga odgovoriti na štiri ključna vprašanja, s katerimi se spopadajo podjetja v ekonomiji znanja: kako pridobiti najboljše talente, razvijati ključne zaposlene, zagotavljati, da zaposleni dobro sodelujejo med seboj, in poskrbeti, da ostanejo v podjetju.

Napredna analitika in odkrivanje težav

Z uporabo rešitev Quantifly lahko podjetja identificirajo ključne zaposlene, odkrijejo patologije ter sistematično zvišujejo zavzetost, preprečujejo preobremenjenost in odpravljajo ozka grla v pretoku informacij. Razvijalec rešitve, podjetje CirrioSoft, sodeluje s široko paleto strokovnjakov za podatkovno analitiko, tehnološki razvoj, organizacijsko psihologijo, kadrovanje in poslovni razvoj.

Pečečenik je ob podpisu pogodbe povedal, zakaj se je odločil za investicijo v Quantifly: »Iz izkušenj vem, da so za uspeh podjetja ključni ljudje. Ustrezni zaposleni, ki so zavzeti za svoje delo, pripadni podjetju in timsko usmerjeni, bodo tudi učinkoviti pri svojem delu. Quantifly nudi poglobljeno analizo, primerljivo s storitvami najboljših svetovalnih agencij – ceneje in hitreje. Vidim ogromen potencial v tej ideji, zato sem se odločil, da jih bom finančno podprl. Nameravam biti tudi mentor na njihovi poslovni poti, saj mislim, da lahko z mojimi izkušnjami dosežejo več.«

Luka Pregelj, ustanovitelj podjetja, je ob podpisu investicijske pogodbe povedal: »Podpora domačega ekosistema in podjetnikov, kot je Joc Pečečnik, je za slovenska zagonska podjetja ključna. Brez njihove podpore v znanju, povezavah in finančnih sredstvih projekti, kot je Quantifly, ne bi bili izvedljivi. Zagonska podjetja v začetku potrebujejo veliko spodbude za preboj, uspešne zgodbe pa seveda vrnejo ekosistemu še veliko več, kot je bilo sprva vloženo. Tako v denarju kot v poslovnih priložnostih. Veseli me, da se je ekipa Elektrončka, z Jocom Pečečnikom na čelu, odločila podpreti našo zgodbo. Verjamem, da je investicija v Quantifly tudi investicija v slovenski poslovni ekosistem, saj bomo s svojimi orodji in rešitvami pomagali dvigati konkurenčnost domačega gospodarstva.«

Njihov potencial so prepoznali tudi drugi

Podjetje CirrioSoft je tudi prejemnik konvertibilnega posojila z razpisa SK-75 za zagon podjetij v okviru Slovenskega podjetniškega sklada in eno izmed podjetij, ki so se udeležila prvega programa slovensko-izraelskega podjetniškega pospeševalnika v Tel Avivu.

Več informacij o Quantiflyu je na voljo na spletni strani na tej povezavi.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano