Janez Novak, RLS, o najboljši podjetniški odločitvi v življenju

Člani

23. September 2022

Janez Novak, RLS, o najboljši podjetniški odločitvi v življenju

»Prisegam na kulturo sodelovanja in pozornosti«, pravi Janez Novak, član SBC in lastnik vrhunskega podjetja RLS, ki je eden od vodilnih svetovnih proizvajalcev rotacijsko-linearne senzorike na svetu. 

POSEL

Najboljša podjetniška odločitev doslej v karieri? Odločitev za usmeritev na področje magnetnih dajalnikov pomika in zasuka po sklenitvi partnerstva s solastnikom, podjetjem Renishaw.

Kako si vaše podjetje predstavljate leta 2030? Verjamem, da bo uspešno. Vodstvo podjetja postavlja agendo 2030, v kateri bomo opredelili dolgoročni plan razvoja izdelkov in proizvodnih tehnologij ter načrte za tržne aktivnosti.

Kaj bi počeli, če bi se vnovič odločili biti podjetnik in pri tem startali iz nič? Če bi se zdaj vnovič odločil za podjetniško pot, ne bi startal iz nič. Tudi razmere za vstop na podjetniško pot so danes precej drugačne kot leta 1989, ko sem ustanovil RLS.

Zakaj se ljudje želijo zaposliti pri vas? To je sicer bolj vprašanje za moje sodelavce. Prisegam na kulturo sodelovanja in pozornosti do sodelavcev, ki soustvarjajo uspeh podjetja.Podjetje RLS je 1. na lestvici najboljših MSP v industriji. RLS je med vodilnimi svetovnimi proizvajalci rotacijsko-linearne senzorike na svetu. 

Slovenija:

Kako si Slovenijo predstavljate leta 2030? Kaj bo v primerjavi z danes najbolj drugače? Želim si, da bi Slovenija napredovala po trajnostni poti, s spoštljivim odnosom do okolja in upoštevanjem raznolikosti v družbi.

Prednostni ukrep, ki bi ga Slovenija morala izpeljati, da bi začela loviti najbolj razvite? Po veljavnih ekonomskih kriterijih smo blizu najrazvitejšim. Ni pa nujno, da so tovrstni kazalniki pravo merilo zadovoljstva državljanov. V sodelovanju znanosti in podjetništva pri ustvarjanju inovativnih izdelkov in tehnologij za zmanjšanje obremenitve naravnega okolja in povečanje energetske samozadostnosti vidim še veliko možnosti za napredek.

ZASEBNO

Kje oziroma kdaj se najbolje regenerirate? V naravi, na smučeh ali kolesu, v dobri družbi svojih najdražjih.

Ste lovec ali nabiralec? Eno in drugo, odvisno od razmer.

Ali vam je kdaj žal, da toliko življenja posvetite podjetništvu? Zakaj da/ne? Ni mi žal, ni pa edino, kar me izpolnjuje.

Članek je iz avgustovske številke revije SBC Podjetnik. Avtor: Goran Novković. 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano