Sodobna arhitektura, inovativne rešitve in tehnološki preboj

Člani

23. Avgust 2022

Sodobna arhitektura, inovativne rešitve in tehnološki preboj

V goriškem podjetju Intra lighting, ki je član SBC - Kluba slovenskih podjetnikov, z revolucionarnim, inovativnim svetilom Tracker rešujejo problem vgradne linijske razsvetljave v arhitekturi fluidnih oblik.

Sodobna arhitektura presega klasične ortogonalne oblike, saj išče navdih v naravi in njenih mehkih, fluidnih formah. Maksimalno fleksibilno, popolnoma vgradno svetilo Tracker ji lahko brezkompromisno sledi v vse smeri in se povsem prilagaja različnim oblikam sten.

»Pri razvoju nosilne strukture se je porodila ideja o posnemanju hrbtenice plazilcev. Krivinam vgradnih površin, tako konveksnim kot konkavnim oblikam, se Tracker lahko prilagaja do minimalnega radija 0.5 m,« nam pove lastnik podjetja Marino Furlan, član SBC - Kluba slovenskih podjetnikov.

Izdelek predstavlja tehnološki preboj na področju notranjih svetlobnih linijskih sistemov. Sorodne svetilke se lahko premikajo le v smeri levo-desno, ne pa gor-dol kot Tracker. Stopnja inovativnosti svetila Tracker se kaže v skupku inovativnih konstrukcijskih, tehnoloških in oblikovalskih rešitev, ki presegajo omejitve obstoječih svetlobnih sistemov. Te se kažejo predvsem na področju montažnih zmožnosti, ambientalne pojavnosti s komunikacijo ter svetlobne funkcionalnosti.

Svetilo Tracker odlikujejo številne inovativne prednosti:

•             Tracker se povsem zlije s podlago: Pri razvoju strukture ohišja se je porodila ideja o posnemanju hrbtenice plazilcev. In dejansko Tracker presega horizontalno ter se z neverjetno agilnostjo neskončno vije skozi prostor. Krivinam vgradnih površin konveksnih in konkavnih oblik se lahko prilagaja do minimalnega radija 0.5 m.

•             Nizka vgradna višina: Povsem se prilega standardnim stropnim profilom. Razvili so 2 tipa profilov, ki ustrezata vsem debelinam.

•             Enostavna, natančna in hitra vgradnja v suhomontažne strope (gips, keramika, les) s stene in svobodo ravninskega krivljenja. Orodja, posebej zasnovana za Tracker, omogočajo enostavno montažo.

•             Preprečuje oslabitev nosilnosti stropne konstrukcije, saj zaradi nizke vgradne višine rezanje primarnih profilov ni potrebno.

•             Širok izbor standardnih modulov, ki se lahko poljubno sestavljajo med seboj.

•             Visoka svetlobna moč: Običajni silikonski LED trakovi, ki se tudi lahko gibljejo v vse smeri, imajo izjemno slabo svetlobno moč. Tracker pa je prava svetilka in ima tolikšno svetlobno moč, da lahko ustvarja impresiven dizajn.

•             Neskončna svetlobna linija: Izvedba optike in verige LED modulov v daljših kolutih omogoča po brezhibno kontinuirano svetlobno linijo brez vidnih anomalij.

•             Posnemanje naravne svetlobe: Z različno barvno temperaturo lahko posnema naravno svetlobo.

•             Tracker je močan in zanesljiv.

•             Visoka zaščita pred vlago in prahom.

•             Energetska učinkovitost.

•             Možnost daljinskega upravljanja: Brezžični sistem za nadzor razsvetljave Casambi ponuja široko paleto možnosti za interakcijo z razsvetljavo. Aplikacija za pametne telefone in tablične računalnike je najbolj dodelan uporabniški vmesnik. Poleg aplikacije lahko uporabite tradicionalna stenska stikala, gumbe, Casambijeve lastne krmilnike scen in številne druge nadzorne točke.

Svetilo Tracker osvojil nagrado Red Dot

Nagrada Red dot je v svetovnem merilu največje in mednarodno uveljavljeno tekmovanje industrijskega oblikovanja. Z rdečo piko, ki nagrajuje uporabnost, estetiko in fleksibilnost, so bila svetila Intra lighting že nagrajena v preteklosti, letos pa je tako nagrado »Rdeča pika« prejelo svetilo Tracker.

[PREBERITE ŠE]

Spremljajte nas na družbenih omrežjih FacebookInstagram in LinkedIn.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano