SBC odpira poslovno ambasado na najbolj oddaljeni celini

Dogodki

05. Avgust 2022

SBC odpira poslovno ambasado na najbolj oddaljeni celini

Sredi tedna je SBC - Klub slovenskih podjetnikov obiskala Mateya Slobodnik, predsednica Slovensko-avstralske gospodarske zbornice. S Katarino Karlovšek, vodjo oddelka Global, sta se dogovorili o začetku sodelovanja z nam najbolj oddaljeno celino.

Pogovori o morebitnem sodelovanju med SBC in Slovensko-avstralsko gospodarske zbornice so se pričeli že februarja letos. Naša želja in namen je, da imamo tudi v Avstraliji svojo SBC ambasado, ki bo članom, ki želijo vstopiti na avstralski trg, pomagala pri prvih korakih.

Mateya Slobodnik je izkazala velik interes za tovrstno pomoč. Povedala je, da se njihova gospodarska zbornica povezuje tako z ambasado Slovenije v Avstraliji kot s častnimi konzuli ter številnimi drugimi tujini zbornicami v Avstraliji. V njihovo zbornico so vključena tudi avstralska podjetja, ki jih zanima slovenski trg.

Na sestanku sta se Katarina Karlovšek, vodja oddelka Global, in Mateya Slobodnik dogovorili, da se bosta SBC in Slovensko-avstralska gospodarska zbornica medsebojno obveščali o aktivnostih ter si izmenjavali poslovne novice in informacije iz obeh držav. V kratkem bo podpisan uraden sporazum o sodelovanju med klubom in zbornico. S tem bo SBC - Klub slovenskih podjetnikov dobil ambasado tudi v deželi »tam spodaj«.

Slovensko-avstralsko zbornico so leta 2014 ustanovili novoimenovani častni konzuli za Republiko Slovenijo v sodelovanju s številnimi lastniki podjetij. Zbornica je bila ustanovljena za pospeševanje razvoja poslovnih odnosov za podjetja, ki želijo širiti in razvijati poslovne priložnosti med Slovenijo in Avstralijo.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano
To spletno mesto varuje Google reCAPTCHA in veljata Politika zasebnosti in Pogoji storitve.