Hermi na Hrvaškem praznuje

Člani

26. Avgust 2022

Hermi na Hrvaškem praznuje

Podjetje Hermi, ki proizvaja, prodaja in razvija strelovodno in prenapetostno zaščito, kabelske police in lestve ter nosilne konstrukcije za sončne elektrarne, na Hrvaškem praznuje 20-letnico poslovanja. Slovenski lastnik je Hermi Hrvatska kot prvo hčerinsko podjetje na tujem ustanovil leta 2002. Najprej je bil tam zaposlen en človek, danes podjetje zaposluje 7 ljudi, povprečna rast prihodkov v zadnjem desetletju je za 20 % letno.

Podjetje Hermi oziroma njegov lastnik Miran Rauter je član SBC - Kluba slovenskih podjetnikov že od leta 2018

Hermi Hrvatska se je v dvajsetih letih izkazal kot kompetenten in zanesljiv partner. Pohvalijo se lahko, da so strelovodne komponente Hermi nameščene na glavnih železniških postajah Hrvaške železnice v Zagrebu, Zadru, Karlovcu, Vinkovcih, na mejnih prehodi med Slovenijo in Hrvaško ter na letališčih v Splitu in Dubrovniku.

Številne trgovinske in poslovne stavbe po različnih krajih Hrvaške, gostinski objekti, apartmajska naselja in hoteli, cerkve, samostani in zgodovinski objekti, javni objekti ter proizvodne hale so opremljene s strelovodno in prenapetostno zaščito Hermi. Kabelske police so nameščene v številnih objektih, kot so nebotičnik West Gate Split, tobačno podjetje Tvornica Duhana Zagreb, podjetje Cromaris om drugi.

Med referencami z nosilnimi konstrukcijami v podjetju izpostavljamo MFE Farma Sol Petrovija v Bujah in veliko število manjših sočnih elektrarn.

Zaradi povečanega povpraševanja in prodaje na druge izvozne trge je matično podjetje v Sloveniji lani zgradilo nov proizvodni objekt in kar potrojilo proizvodne kapacitete. Za zagotavljanje ustrezne zaloge in dobavljivosti na Hrvaškem v kratkem načrtujejo povečanje centralnega skladišča v Zelini in zaposlitev dodatnih ljudi.

Vodjo projektov na Hrvaškem Tomislava Cvrljo smo povprašali o najvidnejših projektih v zgodovini: »Od referenc po vsej Hrvaški ne bi rad posebej izpostavil nobene, da ne bi česa izpustili. Rad bi poudaril, da smo prisotni na najpomembnejših sakralnih objektih, kot so katedrala v Zagrebu, Đakovo, Bjelovar. Od nakupovalnih centrov izstopajo Ikea Zagreb, Portanova Osijek, City Centar ONE, nakupovalni center Špansko, trgovske verige Lidl ipd.. Naše rešitve so na različnih hotelih kot na primer Hotel Park Poreč, Lone Rovinj, Hotel Amarin Rovinj, Hotel Albona Rabac, na poslovnih ter proizvodnih objektih OMCO Hrvaška, Vetropack Straža, FAAC Zaprešić, TE-TO Zagreb, podatkovni center A1 v Zagrebu. Z izdelki Hermi smo prisotni tudi na infrastrukturnih objektih in tako varujemo mostove, kot sta Pelješki most in Dravski most.«

Na koncu Cvrlja dodaja: »Iz teh podatkov je preprosto razvidno, da smo prisotni na in pri vseh velikih in pomembnih projektih na območju Republike Hrvaške. Osebno si štejem za velik uspeh tudi to, da smo uspeli iz Hrvaške prodati kabelske police za razvod inštalacij na enem od kitajskih ladijskih pristanišč in da smo izvedli zaščito podatkovnih centrov za mednarodno korporacijo Shell.«

Hermi Hrvatska sodeluje tako z distributerji kot inštalaterji. Značilna je regionalna prisotnost z distributerji po celotni Hrvaški. S svojimi zaposlenimi in poslovnimi partnerji zagotavljajo 24-urno dostavo komponent po vsej Hrvaški.

O podjetju Hermi

Hermi, d.o.o., je inovativno slovensko podjetje z več kot 35-letno tradicijo, ki z razvojem in lastno proizvodnjo ponuja celostne rešitve najvišje kakovosti po meri kupcev. Izdelki Hermi so primerni za individualno in komercialno rabo, odlikuje jih izredna raznovrstnost uporabe na in v stanovanjskih, javnih, komercialnih in industrijskih poslopjih. Proizvodni programi podjetja Hermi z več kot 7.000 izdelki obsegajo 4 segmente: strelovodno in prenapetostno zaščito, kabelske police in lestve ter nosilne konstrukcije za sončne elektrarne. Blagovna znamka Hermi je sinonim za kakovost, zanesljivost, strankam prijazne storitve in nenehno uvajanje tehnoloških inovacij. Poslovne aktivnosti Hermi vodi iz sedeža podjetja v Celju, za dodatno krepitev mednarodne prisotnosti ima hčerinska podjetja v Avstriji, Srbiji, Bosni in Hercegovini ter na Hrvaškem.

Spremljajte nas na družbenih omrežjih FacebookInstagram in LinkedIn.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano