(VIDEO) Mentorski program SBC in GEA College: Kaj sploh je to in kako izgleda!?

Dogodki

15. Julij 2022

(VIDEO) Mentorski program SBC in GEA College: Kaj sploh je to in kako izgleda!?

Lahko bi rekli, da skoraj že tradicionalno, drugo leto zapored sta SBC – Klub slovenskih podjetnikov in GEA College izvedla Mentorski program ter pilotno vzpostavila in izpeljala prilagojen študijski modul za nadarjene, ambiciozne in podjetne študente. Uspešne zgodbe smo proslavili na zaključnem dogodku v našem klubu.

 

Mentorski program je namenjen povezavi študentov GEA College z uspešnimi in prepoznavnimi slovenskimi podjetniki, ki so SBC člani

»Ženske si po navadi ne upamo, predvsem kar se tiče podjetništva. Jaz bi vsaki položila na srce, da če ima sanje, naj si upa, da ni nobenih ovir. Oviro so samo nebo.« Sabina Sobočan, mentoricaV sodelovanju s Fakulteto za podjetništvo, GEA College, smo povezali pet mentorskih parov in s tem njihovim študentom omogočili nepozabno mentorsko izkušnjo. Združili smo izkušene podjetnike, ki so člani SBC, in podjetne študente, da s pomočjo mentorstva razvijejo svoje podjetniške ideje in še hitreje pridejo do svojega cilja.

»Mladi si morajo poiskati svoj pravi notranji motiv. Tisto, kar jih bo res gnalo naprej. Tudi v težkih časih. Se pravi, ali je to finančni motiv, ali je to samopotrjevanje, ali je to tekmovanje s konkurenti in premagovanje, ali pa mogoče samo narediti izdelek, storitev, ki bo pomagal čim širšemu krogu kupcev. Potem se mora pa odpovedati svoji coni udobja in garati. Podjetništvo je garanje.« Sebastjan Česnik, mentorLetos so v Mentorskem programu sodelovali SBC člani:

Sabina Sobočan, direktorica podjetja Varis Lendava d.o.o. V Varisu se uvrščajo med vodilne evropske družbe na področju izdelave in razvoja gotovih kopalnic, ki so nameščene v hotelih, bolnišnicah, domovih za starejše, zaporih in večstanovanjskih objektih.

Gregor Bogataj, direktor podjetja Extra Lux d.o.o. Podjetje Extra Lux je družinsko podjetje, ki se je v tridesetih letih razvilo v uspešno, razvojno usmerjeno organizacijo. Ostajamo zvesti vrednotam družinskega podjetja, z jasno postavljenim ciljem postati družbeno odgovorno mednarodno podjetje, kar nas vodi v korporativno upravljanje in zaposlovanje strokovno usposobljenega kadra.

Uroš Mlakar, direktor podjetja Naturalica Foods d.o.o. Podjetje Naturalica Foods se ponaša z blagovno znamko Teta Frida, kjer se vrti okrog čokolade. Poslovalnice imajo še na Ptuju, v Celju in Kopru in tudi v Ljubljani. Na Limbuškem nabrežju ob svoji čokoladni manufakturi odpirajo še degustacijski center in čokoladno vas z glamping hiškami. Teta Frida je prejemnica dveh prestižnih mednarodnih nagrad za čokolado in čokoladne izdelke.

Peter Ladič, direktor podjetja Intera d.o.o. Intera d.o.o. je vodilno IT podjetje na področju razvoja CRM in HRM rešitev v Sloveniji. Leta 2005 so bili med prvimi v Sloveniji, ki so predstavili lastno rešitev v oblaku – produkt Intrix.
Sebastjan Česnik, direktor podjetja K8, Upravljalska družba d.o.o. K8, Upravljalska družba d.o.o. je podjetje, ki se ukvarja z razvojem in implementacijo rešitev ter storitvami na področju informacijske tehnologije.
In če citiramo GEA College: »Dokazujemo svetu, da smo skupaj lahko še boljši. Bodite tudi vi drzni, inovativni, prepoznavni, drugačni in podjetni!«
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in LinkedIn.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano