Ognjeni zublji: tudi oči kluba so uprte v »naš« Kras

Člani

25. Julij 2022

25. 07. 2022 - Vir: Slovenska vojska (Facebook: https://www.facebook.com/slovenianarmedforces)

Zadnje dni so vse oči - tako slovenske, kot tudi svetovne javnosti - uprte v dogajanje na Krasu. V največjem požaru v zgodovini Slovenije je po zadnjih podatkih zgorelo kar 3500 hektarjev površin. Prizori na pogorišče so pretresljivi.

Slovenska vojska je objavila posnetek, ki prikazuje požgano kraško pokrajino.

Z ognjenimi zublji se po podatkih medijev bori kar 10 tisoč gasilcev in 1250 pripadnikov podpornih enot, ki že več kot teden dni garajo na Krasu.

SBC - Klubu slovenskih podjetnikov na pomoč gasilcem

Član SBC – Kluba slovenskih podjetnikov Stanislav Grubar iz podjetja BOS Grubar je gasilcem srčno priskočil na pomoč in jim s tem pokazal spoštovanje in hvaležnost:

»V našem podjetju smo se odločili, da vsem gasilcem, ki so bili na intervenciji gašenja požara na Krasu za vsak dan odsotnosti povrnemo plačilo v višini urne postavke nadure ter da se za vsak dan intervencije določi še dodaten dan dopusta.«

Grubar je še dodal, da si želi biti zgled tudi drugim, tako da apelira na ostale člane SBC, da ravnajo podobno in dodatno nagradijo požrtvovalne gasilce.

Na družbenih medijih pa je v teh dneh zaokrožila izjava gasilca, ki je komentiral potezo vlade o nagrajevanju prostovoljnih gasilcev:

Poteza vlade, da nagradi prostovoljce, se lahko zdi všečna. Vendar, ko enkrat pričneš plačevati prostovoljce lahko (ne)hote povzročiš razpad sistema. Sistema, ki ga v taki obliki ne premore nobena država na svetu. "Nagrade" bomo v gasilskih društvih veseli in bomo hvaležni. Kolikor poznam svoje kolege in kolegice bo velika večina te nagrade ostala v gasilskih društvih in ne bo izplačana prostovoljcem. Gasilci se bomo odpovedali nagradi v korist svojega društva. S tem denarjem bom kupili novo opremo, da bomo naslednjič še boljši. Na tem mestu pozivam vlado, da naj raje poskrbi, da bodo delodajalci dobili povrnjene refundacije v zakonskem roku! Vlada naj poskrbi, da bo uničena oprema čimprej nadomeščena, poškodovana vozila pa čimprej popravljena. Vlada naj nam vrne program "Kras" iz katerega se je sofinanciralo nakupe namenskih vozil za gašenje požarov v naravi. Ogromno bi nam pomenilo, če bi bila gasilska oprema in vozila obdavčena z nižjo stopnjo DDV-ja. Tudi, če se nič od zgoraj naštetega ne uresniči bomo naslednjič gasilci na intervencijo odšli z enako vnemo. Na koncu dneva pa bomo hvaležni za frutabelo, banano, sendvič in plastenko tople vode. Taki pač smo.

Spremljajte nas na družbenih omrežjih FacebookInstagram in LinkedIn.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano